Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Κριτική ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε Μητσοτάκη κυρίως γι' αυτά που δεν είπε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κριτική ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε Μητσοτάκη κυρίως γι' αυτά που δεν είπε...

Στα ζητήματα του κράτους πρόνοιας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εργασιακών επικέντρωσε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. την κριτική του προς τον Κ. Μητσοτάκη και τα όσα είπε στη ΔΕΘ, χωρίς καμία αναφορά σε κομβικά θέματα όπως αυτό της ιδιωτικής ασφάλισης. Έμεινε ωστόσο πιστό στη γραμμή των “ίσων αποστάσεων”, καθώς στην ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει βολές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη στρατηγική απόφαση των “ίσων αποστάσεων” υποτίθεται ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποκρούει και το πολιτικό φλερτ που επιχείρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Όμως αυτή τη γραμμή την αποδυναμώνει πρώτα και κύρια το γεγονός ότι η ίδια η ηγεσία του κόμματος δεν αποκλείει ποτέ ρητά πιθανή μονομερή μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ., την ίδια ώρα που, επίσης, έχει θέσει ως κεντρικό στόχο της τη “στρατηγική ήττα” του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ή και την “ταπείνωσή του”, όπως δηλώνει ο Α. Λοβέρδος. Πάντως, ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε (ρ/σ Στο Κόκκινο) ότι αν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν πάρει ένα καλό ποσοστό, “αν δεν το τιμήσει ο ελληνικός λαός, πρέπει να βγει στην αντιπολίτευση” και ότι αν πάρει ισχυρό ποσοστό, “πρέπει να πρωταγωνιστήσει κυβερνητικά με ένα ισχυρό προοδευτικό πρόγραμμα αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία”.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. απουσία αναφοράς στα θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι πρόκειται για “έννοιες κρίσιμες για τον λαό μας, αλλά ξένες με το ιδεολογικό πλαίσιο της Ν.Δ.”. Σχολίασε σκωπτικά ότι “θυμήθηκε όμως να επαναλάβει τις θέσεις που είχε εκφράσει στον ΣΕΒ, αμφισβητώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις”. “Ώς εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.” ανέφερε επιχειρώντας να ταυτίσει τα δύο κόμματα και να ισχυριστεί πως “μόνο η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας”.

Τραβώντας στα άκρα τη γραμμή του εκλογικού στόχου, ο Α. Λοβέρδος είπε (ρ/σ 24/7) ότι "στις επόμενες εκλογές το διακύβευμα θα είναι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛΛ.” και ότι θα ήθελε στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τους Ά. Διαμαντοπούλου και Γ. Φλωρίδη.

Εντύπωση ως προς τα εσωτερικά θέματα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προξενούν οι αποστάσεις που ο Δ. Χατζησωκράτης, εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ., έσπευσε να πάρει από τη φρασεολογία του Α. Λοβέρδου περί “ειδικών δικαστηρίων” για τη διακυβέρνηση Τσίπρα. "Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για σύγκληση ειδικού δικαστηρίου σχετικά με τη διακυβέρνηση Τσίπρα μετά τις εκλογές είναι λάθος. Τροφοδοτούν τον διχασμό και την πόλωση. Η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση και όχι ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης" δήλωσε (ρ/σ Real).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL