Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Π. Καμμένος προς Κ. Μητσοτάκη: / Π. Καμμένος προς Κ. Μητσοτάκη: Να πετάξει έξω τα φασισταριά, να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Καμμένος προς Κ. Μητσοτάκη: / Π. Καμμένος προς Κ. Μητσοτάκη: Να πετάξει έξω τα φασισταριά, να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα

“Να πετάξει έξω τα φασισταριά που έχει μαζέψει, τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη” και “να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα που αυτή τη στιγμή κυβερνούν” προέτρεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πάνος Καμμένος.

Την ίδια ώρα ο Π. Καμμένος επαναλάμβανε ότι, αν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στη Βουλή, οι ΑΝ.ΕΛΛ. “με κομματική πειθαρχία” θα άρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Παράλληλα επέκρινε έντονα τον Κ. Μητσοτάκη, που στη ΔΕΘ φάνηκε να μην έχει πρόβλημα με την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Π. Καμμένος κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να ακούσει τον προκάτοχό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να διώξει από τη Ν.Δ. την ακροδεξιά πτέρυγα και “να φέρει πίσω στην παράταξη ανθρώπους που υπηρέτησαν κυβερνήσεις της Ν.Δ. με σοβαρότητα”.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι “δεν θα γυρίσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτά που λέει ο Βορίδης, στον εμφύλιο πόλεμο”, την ώρα μάλιστα που επείγει η προσέλκυση επενδύσεων, σχολιάζοντας ότι, αν ο Κ. Μητσοτάκης λειτουργήσει ενωτικά, “τότε ναι, θα μπορούσα να μιλήσω μαζί του, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μαζί όλοι”.

Άλλο Καραμανλής άλλο Μητσοτάκης για τους κοινωνικά αδύναμους

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις πολιτικές στήριξης των κοινωνικά αδυνάτων, που “δεν προστατεύονται από τον Κ. Μητσοτάκη”.

Ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν, ενώ επέκρινε τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και ιδιαίτερα το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ και τη φορολογική πολιτική υπέρ των πλουσίων. Ο Π. Καμμένος δεν παρέλειψε να σχολιάσει δηκτικά και την πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη “να χαρίσει στον εαυτό του τα 250 εκατ. ευρώ που χρωστάει”.

Ο Ζ. Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η συμφωνία των Πρεσπών να μην φτάσει προς κύρωση στη Βουλή υπογραμμίζοντας ότι, αν αυτό τελικά συμβεί, οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ότι παραβιάζει τη συμφωνία μιλώντας για “Μακεδονία” και “μακεδονική” γλώσσα, αλλά και γιατί δεν εξηγεί στους πολίτες της ΠΓΔΜ για το τι ακριβώς καλούνται να ψηφίσουν στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Επίθεση για το "Βόρεια Μακεδονία"

Σε σχέση με τη στάση του προέδρου της Ν.Δ., ο Π. Καμμένος σχολίασε ότι “ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει άσφαιρα πυρά. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν δεχόμαστε ούτε τη συμφωνία ούτε την παραχώρηση του όρου 'Βόρεια Μακεδονία' και αυτή είναι η διαφορά μας με τον κ. Μητσοτάκη”.

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι η στάση του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” φανερώνει ότι η πρόθεσή του, όταν κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης τον Ιούνιο, δεν ήταν να αποτρέψει τη μονογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά να ανατρέψει την κυβέρνηση προκειμένου να μην βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL