Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Νίκος Βούτσης: / Νίκος Βούτσης: Φεβρουάριο ή Μάρτιο η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Βούτσης: / Νίκος Βούτσης: Φεβρουάριο ή Μάρτιο η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων για κύρωση τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2019 εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης. Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών «δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί» και μάλιστα με «σαφή πλειοψηφία». Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης τόνισε με αυστηρότητα ότι «η κ. Γεννηματά δεν επικοινωνεί προς ώρας με το μεγάλο κάδρο» των ιδεολογικών ανακατατάξεων που πραγματοποιούνται στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί με «151, 152, 153» ψήφους προσθέτοντας ότι «αν πάει και 170, θα το ξέρουμε τότε», ενώ, την ίδια ώρα, απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές. Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι χρειάζεται να αντιμετωπίζεται με προσοχή η ρητορική της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η οποία σταδιακά διαφοροποιείται, «ίσως κάτω από την πίεση του κόσμου».

«Φοβάμαι ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη δεν απασχολούν την κ. Γεννηματά»

Ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι στην Ευρώπη πραγματοποιείται «πλησίασμα πόλων» σημειώνοντας ότι «το νεοφιλελεύθερο πηγαίνει όλο και πιο κοντά στο ακροδεξιό», ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι «μπορεί να γίνει ένας γάμος ιστορικής σημασίας με αρνητικό πρόσημο». Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι τμήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να δουν «με αριστερό πρόσημο» την ανάγκη για κοινωνικό κράτος και τέλος στην λιτότητα, ενώ υπογράμμισε ότι αυτή η ανάγκη «πρέπει να εναρμονιστεί και στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε σχετικά με τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφης Γεννηματά ότι «φοβάμαι πως δεν την απασχολεί, δεν έχει καταλάβει» αυτό το «μεγάλο κάδρο» των εξελίξεων στην Ευρώπη. Ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι στην Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρξει ένα προοδευτικό μέτωπο δυνάμεων ως αντιπαράδειγμα της χρήσης της ως πειραματόζωου των πολιτικών λιτότητας, αλλά «η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι αλλού και το λέει όλος ο κόσμος».

Τη Ν.Δ. τη φοβίζει ότι τα πράγματα φαίνεται πως θα πάνε πολύ καλά

Ο Ν. Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκληση της μείωσης των συντάξεων καθώς «ο δημοσιονομικός χώρος δίνει αυτές τις δυνατότητες». Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι «αυτό που φοβίζει τη Ν.Δ. είναι ότι φαίνεται πως θα πάνε πολύ καλά τα πράγματα και στην ανάπτυξη και στην ανεργία», κάτι που «επιτρέπει να γίνονται πιστευτά ως ρεαλιστικά αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ». Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δανείων των πολιτικών κομμάτων χαρακτηρίζοντας «απίστευτη πρόκληση» προς τα νοικοκυριά τα πολιτικά κόμματα να ζητούν «σκανδαλωδώς προνομιακές ρυθμίσεις».

Τέλος, ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κάνοντας λόγο για μια θητεία με «θετικό αποτύπωμα», ενώ σημείωσε ότι ο Πρ. Παυλόπουλος «επιχειρεί και πολλές φορές επιτυγχάνει την καταλλαγή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL