Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επίτροπος Ανταγωνισμού: / Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επίτροπος Ανταγωνισμού: Σεβασμός για τα επιτεύγματα των Ελλήνων πολιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επίτροπος Ανταγωνισμού: / Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επίτροπος Ανταγωνισμού: Σεβασμός για τα επιτεύγματα των Ελλήνων πολιτών

Τον «πολύ μεγάλο σεβασμό» της για «όλα τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και κυρίως των Ελλήνων πολιτών» εξέφρασε η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής.

Η Μ. Βεστάγκερ επισήμανε ότι «το έργο σας δεν έχει ολοκληρωθεί», καθώς υπάρχουν ακόμα σημαντικά προβλήματα, όπως η υψηλή ανεργία στους νέους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι η αρχή μίας νέας προσπάθειας, μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα».

Η επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόνισε δε ότι η Ε.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει την αναμόρφωση του καθεστώτος των περιφερειακών ενισχύσεων, θέμα που έθεσε κατά τη συνάντησή τους ο Γ. Δραγασάκης ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη οι πόροι αυτοί να κατανέμονται στις περιφέρειες της Ε.Ε. όχι μόνο με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά και με ποιοτικά κριτήρια.

Η Μ. Βεστάγκερ μίλησε με θερμά λόγια για το έργο της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, επαίνους που επανέλαβε και στις επιτροπές της Βουλής, τη συνεδρίαση των οποίων παρακολούθησε η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού με επικεφαλής τον Δημήτρη Κυριτσάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη κρατικών δαπανών για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, αλλά και για έργα υποδομής. «Αυτά απαιτούν μεγαλύτερη ευχέρεια από την πλευρά των ελληνικών αρχών και των ελληνικών κυβερνήσεων» υπογράμμισε.

«Το 97% των κρατικών ενισχύσεων στην Ένωσή μας δίνεται από τα κράτη - μέλη, χωρίς να εμπλέκεται καθόλου η Επιτροπή» επισήμανε η Μ. Βεστάγκερ, η οποία αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε65 ενημερώνοντας ότι «είμαστε στη διαδικασία λήψης απόφασης με θετικό αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL