Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Ο μεγάλος παίκτης πρέπει να τηρεί τους κανόνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Ο μεγάλος παίκτης πρέπει να τηρεί τους κανόνες

«Ο μεγάλος παίκτης πρέπει να τηρεί τους κανόνες» υπογράμμισε η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ σχετικά με το έλεγχο και τα πρόστιμα στις μεγάλες πολυεθνικές. Μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής η M. Βεστάγκερ εξέφρασε τον «μεγάλος σεβασμό» της για τα «επιτεύγματα» των Ελλήνων πολιτών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι στην συγκεκριμένη συγκυρία χρειάζεται «μεγαλύτερη ευχέρεια» από την πλευρά της κυβέρνησης για τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, ενώ μεγαλύτερες είναι κι οι ανάγκες για έργα υποδομής επισημαίνοντας ότι «προσδοκούμε την στήριξη της Επιτροπής» σε αυτούς τους τομείς.

Η M. Βεστάγκερ επισήμανε ότι βρισκόμαστε στην «αρχή μιας νέας προσπάθειας και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα», παρατήρησε όμως ότι «το έργο σας δεν έχει ολοκληρωθεί», καθώς παρότι πολλά έχουν βελτιωθεί, η χώρα μας δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, φέρνοντας ως αρνητικό παράδειγμα την υψηλή ανεργία στους νέους. Η M. Βεστάγκερ σχολίασε ότι έχει γίνει προσπάθεια ώστε το 97% των κρατικών ενισχύσεων να δίνεται χωρίς εμπλοκή της Κομισιόν, ενώ μίλησε με  θερμά λόγια για το έργο της Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα στελέχη της οποίας παρακολούθησαν την συνεδρίαση.

Ο Στ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε εκτενώς στα βήματα υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού και του σχετικού νομικού πλαισίου που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η νομοθεσία κατά των καρτέλ και το ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων συμβάσεων. Παράλληλα, ο Στ. Πιτσίρλος χαιρέτισε τις χθεσινές εκθέσεις του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ των πνευματικών δικαιωμάτων έναντι των τεχνολογικών κολοσσών, αλλά κι εναντίον του καθεστώτος Όρμπαν υπογραμμίζοντας ότι φανερώνουν την «ικανότητα και διάθεση Ευρώπης να απαντήσει στις σύγχρονες προκλήσεις υπερασπιζόμενη τις αξίες της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL