Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.6°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.5°C18.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 68%
Ταύτισε τον Αλ. Τσίπρα με τον Ιωαννίδη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ταύτισε τον Αλ. Τσίπρα με τον Ιωαννίδη!

Τα εσκαμμένα της πολιτικής αντιπαράθεσης για το “Μακεδονικό” υπερέβη χθες κατά πολύ, και απολύτως συνειδητά, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) Λ. Γρηγοράκος, δίχως να διστάσει να μετέλθει ακροδεξιάς ρητορικής.

Οδηγώντας σε νέα άκρα την ακραιφνώς μικροπολιτική σπουδή που επιδεικνύουν τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε μια εξόφθαλμη προσπάθειά τους να αποκομίσουν πολιτικό όφελος, ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. ταύτισε τον Αλ. Τσίπρα με τον επικεφαλής της χούντας Δ. Ιωαννίδη και τον ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με τον Ν. Σαμψών.

Παρ' ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε με αυστηρή ανακοίνωσή του τη Φ. Γεννηματά να πάρει θέση, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., τουλάχιστον έως αργά χθες το βράδυ, δεν το είχε πράξει, ενώ, σταθερή στη “σκληρή” γραμμή κατά της συμφωνίας και της κυβέρνησης, ανακοίνωνε από την ομιλία της στη ΔΕΘ ότι ο φορέας την καταψηφίζει στη Βουλή.

“Εκχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα. Θα πω κάτι βαρύ και το παίρνω επάνω μου. Μου θυμίζει Iωαννίδη - Σαμψών, Τσίπρα - Κοτζιά” δήλωσε (New TV) ο Λ. Γρηγοράκος.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “αθλιότητες” του Λ. Γρηγοράκου κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, οι οποίες “εξευτελίζουν πλήρως τον ίδιο και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί”.

“Έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ με την προδοσία της Κύπρου από τη χούντα ταυτίζοντας τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά με τον επικεφαλής της χούντας Δ. Ιωαννίδη και τον Ν. Σαμψών αντίστοιχα!” επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι “οι αθλιότητες αυτές δεν έχουν καμία θέση στον πολιτικό διάλογο”.

“Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά οφείλει να ξεκαθαρίσει αν η ακροδεξιά κατρακύλα του βουλευτή της αποτελεί θέση της ίδιας και του κόμματός της. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα” υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την κεντρική ομιλία της στη ΔΕΘ η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση “υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις” και πως αντιμετώπισε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων “πρόχειρα”, με “παραχωρήσεις ανιστόρητες και επικίνδυνες”, που συνιστούν “υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις που ανοίγουν νέους λογαριασμούς”.

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις για την απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αλλάξει θέση απέναντι στο ζήτημα και να προσχωρήσει από νωρίς στην αρνητική στάση, είπε ότι “εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση”. “Αυτή τη συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε” ανακοίνωσε.

Γεννηματά: Δεν θ’ αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη

Η Φ. Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της με σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε “εκλογές τώρα” και έσπευσε να απευθύνει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη.

Είπε ειδικότερα ότι “αυτοί είναι οι τελευταίοι μήνες του κ. Τσίπρα στην εξουσία και το γνωρίζει”. Χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού “παροχολογία χωρίς αντίκρισμα”. Ζήτησε “εκλογές τώρα” επαναλαμβάνοντας τον στόχο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. “να ηττηθούν στρατηγικά”. Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. “ισχυρή εντολή” για να “ανατρέψει τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων” προσθέτοντας ότι λύση δεν είναι ούτε η επιστροφή της Δεξιάς.

Την ίδια στιγμή όμως ανέφερε το “χρέος” και την “πατριωτική ευθύνη” της παράταξης “να μην αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη και να διασφαλίσουμε τον δρόμο εξόδου από την κρίση”. Είπε ότι, εάν λάβει εντολή, θα καλέσει όλες τις δυνάμεις “του ευρωπαϊκού και δημοκρατικού τόξου για να σχηματιστεί κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας που προτείνουμε”. Πρόσθεσε δε ότι “δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν από την ετυμηγορία του λαού”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL