Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Όρκους... πατριωτισμού έδωσε η Φ. Γεννηματά από τις Σέρρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όρκους... πατριωτισμού έδωσε η Φ. Γεννηματά από τις Σέρρες

“Η παράταξή μας ήταν και παραμένει βαθειά και ειλικρινά πατριωτική”, “ο πατριωτισμός ήταν και είναι ο βασικός χαρακτήρας της πολιτικής μας”. Αυτά ένιωσε την ανάγκη να... επισημάνει η Φ. Γεννηματά μιλώντας από τις Σέρρες, “από τη γη της Μακεδονίας", όπου περιόδευσε σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τη στάση της κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Προσπερνώντας το γεγονός ότι με τις θέσεις της για τη συμφωνία διαφώνησαν όλοι οι εταίροι του ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., που επικέντρωσαν στα θετικά σημεία της, η Φ. Γεννηματά είπε ότι δεν κατοχυρώνει το εθνικό συμφέρον, ενισχύει τον αλυτρωτισμό, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενδοτικότητα. Μίλησε για “ανιστόρητες και επικίνδυνες παραχωρήσεις" στα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας και για “υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις", ενώ επανέλαβε τα περί “τετελεσμένων” από την πρόσκληση του ΝΑΤΟ.

Έχοντας διατυπώσει όλη την επιχειρηματολογία της Ν.Δ. κατά της συμφωνίας, που και το ΠΑΣΟΚ συμμερίζεται, είπε ότι “τα δικά μας επιχειρήματα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της Ν.Δ.”. Κατηγόρησε δε τον Κυρ. Μητσοτάκη “γιατί και αυτός πρόταξε το κομματικό συμφέρον από το εθνικό”, ενώ δήλωσε “προσωπικά υπερήφανη που η δική μας παράταξη, χωρίς μισόλογα και φοβίες, βγήκε μπροστά και όρθωσε το ανάστημά της”.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL