Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Νέα Δημοκρατία / Νέα Δημοκρατία: "Κλίνατε επί... ακροδεξιά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Δημοκρατία / Νέα Δημοκρατία: "Κλίνατε επί... ακροδεξιά"

Χέρι - χέρι με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και τον επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ βαδίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πεδίο της ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Με την ξενοφοβική ρητορική στελεχών της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. σε συνδυασμό με την υποστήριξη θέσεων που υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα, η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει στο εθνικιστικό- νεοφιλελεύθερο κύμα που απειλεί την Ευρώπη.

Μαζί με τον Κουρτς στο 12ωρο

Είναι ενδεικτικό ότι την ίδια ημέρα που οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφιζαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ρυθμίσεις για την προστασία του οκτάωρου των επαγγελματιών οδηγών, η κυβέρνηση Κουρτς ενέκρινε τη δωδεκάωρη εργασία στην Αυστρία προκαλώντας θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ταυτιστεί πρόσφατα με το αντεργατικό πλαίσιο που προώθησε ο καγκελάριος της Αυστρίας. "Το κλασικό 'δυτικό' ωράριο '9 με 5', στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά από αυτή στην οποία ξεκίνησε, είναι μάλλον ξεπερασμένο» είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα εκδήλωσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Και δεξιός, και θατσερικός...

Τα ιδεολογικά και πολιτικά του διαπιστευτήρια κατέθεσε εκ νέου και ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν λίγες ημέρες σε άρθρο του. Ο αντιπρόεδρος δήλωσε δεξιός που δεν ντρέπεται για τις ιδέες του όπως συνέβαινε επί χρόνια στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως "πιο φιλελεύθερο από μένα δεν θα βρείτε. Πολιτικό μου πρότυπο η Μάργκαρετ Θάτσερ". Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ως "αδυναμίες" της Ε.Ε. ότι "έχει σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά" και την "ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που στην Ελλάδα ήταν απόλυτη και σε επίπεδο Ευρώπης παραμένει μεγάλη"...

Αντιγράφοντας τον Όρμπαν...

Η πολιτική σύγκλιση της Ν.Δ. με τους ακροδεξιούς ηγέτες της Ευρώπης αποτυπώνεται και στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πρόσφατα, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής σύγκρουσης με τον πρωθυπουργό, ότι "σε κάθε σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχω συγκρουστεί με τον Βίκτορ Όρμπαν". Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υιοθέτησε άμεσα τις θέσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού. "Η πολιτική σας στο προσφυγικό φάνηκε το 2015, όταν ανοίξατε τα σύνορα, και φαίνεται κάθε μέρα στη Μόρια" είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης φρόντισε να... ρίξει στα μαλακά τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας σε σχέση με τις μισαλλόδοξες πρακτικές του. "Ναι, ο Σαλβίνι προκάλεσε, αλλά τη ζημιά την έκανε ο Τσίπρας που άνοιξε τα σύνορα. Εάν δεν είχε υπάρξει η Τασία, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι τώρα η Μέρκελ θα είχε αυτά τα προβλήματα. Και ναι, δεν πιστεύω στα ανοιχτά σύνορα" τόνισε σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL