Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ. Καμμένος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ. Καμμένος

Παραιτήθηκε από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής ο Δ. Καμμένος με σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής. Ο Δ. Καμμένος υποστηρίζει ότι προχώρησε στην παραίτηση για «να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του προεδρείου του κοινοβουλίου».

Ο Δ. Καμμένος ισχυρίστηκε ακόμα ότι αποφάσισα «να μην εξαντλήσω τις δυνατότητες που μου παρέχει ο Κανονισμό της Βουλής», σε μια σαφή αναφορά στην προοπτική πρότασης μομφής εναντίον του.

Αν κι αμέσως μετά την διαγραφή του από τους ΑΝ.ΕΛ. λόγω της υπερψήφισης της πρότασης μομφής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης ο Δ. Καμμένος είχε εκδηλώσει την πρόθεση να παραιτηθεί, στην συνέχεια υπαναχώρησε επιδιώκοντας να μετατρέψει ενδεχόμενη πρόταση μομφής εναντίον του σε πολιτικό σόου εναντίον των ΑΝ.ΕΛ. και της στάσης του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πιέσεις για την αποτροπή μιας τέτοιας πρωτοφανούς κατάστασης όμως συνεχίστηκαν, μεταξύ των οποίων κι από τον Ν. Βούτση, και τελικά ο Δ. Καμμένος προχώρησε σε παραίτηση δηλώνοντας ότι η σύντομη θητεία του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής «ήταν για μένα ύψιστη τιμή».

Η ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου του, και πάλι μετά από υπόδειξη των ΑΝ.ΕΛ., θα γίνει την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL