Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Φ. Γεννηματά: "Να φύγει αυτή η κυβέρνηση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: "Να φύγει αυτή η κυβέρνηση"

Με μπόλικες δόσεις “κριτικών” αναφορών στον Κυρ. Μητσοτάκη, πέραν του Αλ. Τσίπρα, και μια όψιμη επικοινωνιακή κίνηση με την κατάθεση τροπολογίας για τη μη περικοπή συντάξεων, τις οποίες μαζί με τη Ν.Δ. περιέκοψαν δώδεκα συνεχόμενες φορές, η Φ. Γεννηματά δείχνει να καταβάλλει εργώδη προσπάθεια για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη σειρά στρατηγικών επιλογών που έχει κάνει, με αποτέλεσμα το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να έχει προσεγγίσει σε απόσταση αναπνοής τη Ν.Δ.

Έτσι, στον απόηχο των εσωκομματικών εξελίξεων που πυροδότησαν οι αποφάσεις της για “εκλογές τώρα” και αντίθεση στη συμφωνία για την επίλυση του “Μακεδονικού” και οι οποίες της στοίχισαν τη διάσπαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με την αποχώρηση του Ποταμιού και βαριές κατηγορίες εκ μέρους του Γ. Ραγκούση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε χθες στη Βουλή τον “διμέτωπο” κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι επέλεξαν την πόλωση και τον διχασμό αντί της συνεννόησης. Ζήτησε εκ νέου “πολιτική αλλαγή” και “να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος”. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο” αποφάνθηκε. Ισχυρίστηκε για την κυβέρνηση πως “από αντιευρωπαϊστές έχετε καταλήξει μερκελιστές πράττοντας ότι λέει η καγκελάριος". Επέκρινε τη συμφωνία του Eurogroup, λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν γιατί διασφαλίστηκαν τα χρήματά τους με την παράταση της λιτότητας.

Ως προς την πρόταση που κατέθεσε η ΔΗ.ΣΥ. να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων, κάλεσε τον πρωθυπουργό να την ψηφίσει, όπως και τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης κατέθεσε παρόμοια τροπολογία. “Δεν χρειάζεται να δημιουργείτε εντυπώσεις. Τρεις μέρες σας πήρε να αποφασίσετε τι θα κάνετε με τις συντάξεις. Ας ερχόσασταν, λοιπόν, να πείτε 'ναι, στηρίζουμε την πρότασή σας'” ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL