Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
"Υποτακτικοί του Σόιμπλε και της Μέρκελ οι Ευρωσοσιαλιστές"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Υποτακτικοί του Σόιμπλε και της Μέρκελ οι Ευρωσοσιαλιστές"

"Πυρ και μανία" έγιναν στο ΠΑΣΟΚ με τις πληροφορίες που ήθελαν τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, κατά τη χθεσινή προσύνοδο του ΕΣΚ, να επικρίνουν τη στάση της ΔΗ.ΣΥ. και της Φ. Γεννηματά και να συγχαίρουν ένθερμα τον Αλ. Τσίπρα για τη συμφωνία επί του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

Σε ακραίο τόνο -δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εκπρόσωπος του ΕΣΚ στην Ελλάδα- ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος μέσω Twitter χαρακτήρισε "υποτακτικούς του Σόιμπλε και της Μέρκελ" τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Παραθέτοντας στην ανάρτησή του ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος" για την προσύνοδο με τον τίτλο "Μαξίμου: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές 'καταχέριασαν' τη Φώφη και μίλησαν διθυραμβικά για Τσίπρα", ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. σχολίασε: "Τιμή να μας ‘καταχεριάζουν’ οι υποτακτικοί του Σόιμπλε και της Μέρκελ". Στον ίδιο τόνο χαρακτήρισε "ντροπή" το ότι οι Σοσιαλιστές "δεν είπαν κουβέντα για τον Καμμένο"...

Σε ηπιότερους τόνους το επίσημο σχόλιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που πάντως, τουλάχιστον έως αργά χθες το βράδυ, δεν είχε αποδοκιμάσει τους χαρακτηρισμούς Κωνσταντινόπουλου. Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κριτική που υπέστη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η Φ. Γεννηματά, αποδίδοντάς τα σε "non paper" του Μαξίμου, που αποσκοπούσε "να καλύψει" ότι ο πρωθυπουργός "είπε ναι σε όλα στην κ. Μέρκελ και για το προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας". Με αιχμή προς τους Σοσιαλιστές, πρόσθεσε ότι στο PES "γνωρίζουν από την ίδια" τη Φ. Γεννηματά ότι "δεν δέχεται υποδείξεις".

Ο Γ. Ραγκούσης αξιολόγησε ως "πολύ σοβαρό" για το ΠΑΣΟΚ και ως αποτέλεσμα των επιλογών του αυτό που έγινε στην προσύνοδο σχολιάζοντας σκωπτικά: "Τι γίνεται, όλα καλά; Στο σπίτι όλοι καλά; Μπράβο... Ναι βρε παιδί μου, τι περίεργος καιρός εφέτος, κι εδώ όλο βρέχει... Χαιρετισμούς στη γιαγιά και τον παππού!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL