Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Προαναγγελία ευρωπαϊκών πηγών: / Η σύνοδος κορυφής θα μιλήσει θριαμβευτικά για την ελληνική οικονομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προαναγγελία ευρωπαϊκών πηγών: / Η σύνοδος κορυφής θα μιλήσει θριαμβευτικά για την ελληνική οικονομία

«Θριαμβευτική αναφορά» στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στους αγώνες του ελληνικού λαού κατά τη μακρά περίοδο των Μνημονίων αναμένεται να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων της σημερινής συνόδου κορυφής της Ε.Ε. σύμφωνα με αξιωματούχους της Κομισιόν.

Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν, στο φόντο της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Γιώργου Λαζαρίδη, πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα μας. Δεν πέρασε πάντως απαρατήρητο το γεγονός ότι, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, διέψευσαν την προαναγγελία του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη περί ανάληψης πρωτοβουλίας του προέδρου της Κομισιόν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Η ελληνική οικονομία βγαίνει από τα ραντάρ»

«Η Ελλάδα, με τις επιδόσεις στην οικονομία και μετά την τελευταία απόφαση του Eurogroup, έχει βγει από τα ραντάρ» εκτιμούν κοινοτικοί αξιωματούχοι. Υπογράμμισαν ότι «οι εξελίξεις στο σκέλος της ελληνικής οικονομίας ίσως αποτυπωθούν με θριαμβευτικό τρόπο στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε.» Τόνισαν δε πως «δεν πρέπει να υπάρξουν στραβοκλωτσιές στο τέλος του αγώνα, στο τέλος του δρόμου εκ μέρους της ελληνικής πλευράς», ενώ όρισαν ως βασικό στόχο «να γίνει στις αγορές σαφές ότι η Ελλάδα δεν προσφέρεται για επίθεση μόλις βγει από το πρόγραμμα».

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν βλέπουν, ούτε ανησυχούν για το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

«Δεν αναμένεται νέα πρωτοβουλία Γιούνκερ»

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι με κατηγορηματικό τρόπο οι κοινοτικοί αξιωματούχοι συνέστησαν «προσοχή» στο θέμα της διαχείρισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη που αφορούσε «σημαντική διπλωματική πρωτοβουλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισαν ότι «αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στη «σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας στη Βάρνα, δεν αναμένεται κάτι νεότερο, γενικά η Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί»...

Ικανοποίηση για Ερντογάν

Τέλος, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «οι Έλληνες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από την επανεκλογή Ερντογάν στην Τουρκία, διότι η τουρκική αντιπολίτευση πλειοδοτεί σε εθνικισμό και έχει καλύτερες διασυνδέσεις με τον στρατό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL