Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Σπ. Λάππας: Για τα ρεκόρ Guinness όσα έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπ. Λάππας: Για τα ρεκόρ Guinness όσα έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά την άσκηση της δίωξης για τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, «βρισκόμαστε στο στάδιο που προετοιμάζουμε τα πορίσματά μας, για το πολύ μεγάλο σκάνδαλο της μεταβίβασης του Ερρίκος Ντυνάν σε τράπεζα, επίσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις αρθροσκοπήσεις.

Τώρα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία για το σκάνδαλο στο φάρμακο. Μετά τις διακοπές της Βουλής θα παραδώσουμε τα πορίσματα και για τους τέσσερις αυτούς πυλώνες του χώρου της Υγείας. Πιστεύω ότι θα δείτε και θα ακούσετε απίστευτα πράγματα, οι ευθύνες θα φτάσουν πολύ ψηλά», εκτίμησε ο Σπ. Λάππας, μιλώντας στο ραδιόφωνο στο Κόκκινο 105,5.

Ο ίδιος νωρίτερα είχε τονίσει ότι είναι «πολλών δισεκατομμυρίων» τα σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο χώρο της Υγείας, ενώ σε άλλο σημείο είχε υπογραμμίσει ότι «μιλάμε για πολύ και "ζεστό" χρήμα το οποίο διασπαθίστηκε με τρόπο όχι απλά προκλητικό, αλλά που δεν υπήρξε σε άλλο κράτος στον κόσμο, ακόμη και οι μπανανίες της δεκαετίας του '70 στη Λατινική Αμερική. Με τέτοια ελαφρότητα, ευκολία, έλλειψη συναίσθησης ευθύνης, μετά το 2010, την ώρα που ο λαός πτώχευε».

Στην τελευταία περίπτωση, «είναι μία κακουργηματική δίωξη εναντίον επτά στελεχών. Πρέπει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, δεν υπάρχει επιτελικό στέλεχος ή προϊστάμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ που να μην είναι κατηγορούμενος, ένα φοβερό πράγμα. Προϊστάμενος του Οικονομικού, προϊστάμενος του διοικητικού, ο διευθυντής, οι πρόεδροι. Δεν υπάρχει επιτελικό στέλεχος που σύμφωνα με το κατηγορητήριο να μην έχει συμμετάσχει σε αυτή την παρανομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL