Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κύρωση της συμφωνίας με 180 θα ζητήσει ο Π. Καμμένος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύρωση της συμφωνίας με 180 θα ζητήσει ο Π. Καμμένος

Την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 βουλευτές αναμένεται να απαιτήσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. με στόχο να εκθέσουν την διγλωσσία του Κ. Μητσοτάκη σε εξωτερικό και εσωτερικό για το θέμα αυτό. Την ίδια ώρα, ο Π. Καμμμένος κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο πιέσεων και απειλών προς τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. (δες και σελ. 12) ώστε να εξαναγκαστούν να αποχωρήσουν από το κόμμα, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι το σχέδιο πιέσεων έχει οργανωθεί από τη Ν.Δ., σε συνεργασία με ποινικούς, μέλη της Χρυσής Αυγής και υπαλλήλους “συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου”.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση των οργάνων των ΑΝ.ΕΛΛ., ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι “στην Ευρώπη παρακαλεί να δείξουν ανοχή ώστε να μην διαρρηχθεί η Δεξιά του και υπόσχεται ότι η συμφωνία θα ισχύσει, ενώ στο εσωτερικό παριστάνει τον Μακεδονομάχο”. Παράλληλα, ο Π. Καμμένος επανέλαβε ότι “θα είμαστε εδώ ώστε με οποιονδήποτε τρόπο να μπλοκάρουμε την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή”.

Ο Π. Καμμένος θύμισε ότι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς και το ΠΑΣΟΚ, τάσσονταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ. Αργότερα και ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Τοσουνίδης παρέθεσε διάφορες σχετικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ., όπως η Ντ. Μπακογιάννη, ο Δ. Αβραμόπουλος, αλλά και ο Άδ. Γεωργιάδης.

Οργανωμένο σχέδιο

Ο Π. Καμμένος κατήγγειλε ότι μετά το τέλος της συζήτησης για την πρόταση μομφής ήρθε στην κατοχή του αντίτυπο μηνύματος με το οποίο δημοσιοποιούνταν τα προσωπικά στοιχεία βουλευτών και στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ., τονίζοντας ότι αυτό το “πογκρόμ απειλών” κατευθύνεται από στελέχη της Ν.Δ., όπως προκύπτει από sms που στάλθηκαν κατά λάθος και σε στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. Ο σχεδιασμός αυτός αφορά τηλεφωνικούς εκφοβισμούς, αλλά και “απειλητικές προσυγκεντρώσεις” σε γραφεία των ΑΝ.ΕΛΛ. και σπίτια στελεχών προκειμένου να τα υποχρεώσουν σε αποχώρηση.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι και το περιστατικό που συνέβη παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλ. Κουντουρά ήταν “στημένο τηλεοπτικό σόου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Π. Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου”. Ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. θέτουν στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλα τα κινητά τους ώστε “να αποδειχθεί ποιος προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή, να καταλύσει το πολίτευμα”.

Π. Σγουρίδης: Θέμα δεδηλωμένης

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Σγουρίδης είχε ξεκαθαρίσει εκ νέου ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και τα όργανα του κόμματος θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Πάντως, ο Π. Σγουρίδης αναγνώρισε ότι καταψήφιση της συμφωνίας από τους ΑΝ.ΕΛΛ. θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση. Ο Π. Σγουρίδης τόνισε ότι οι θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους σε αντιπαραβολή με τη συμφωνία των Πρεσπών συζητήθηκαν σε “πηγαδάκι” βουλευτών, αλλά όχι στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ., όπως ισχυρίστηκε ο Δ. Καμμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL