Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Η "FAZ" αποκαλύπτει το ψέμα της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "FAZ" αποκαλύπτει το ψέμα της Ν.Δ.

Φυσικά η Ν.Δ. θα ήταν εναντίον της. Αυτό που έγραψα ήταν: μου είπαν ότι ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε διάφορους συνομιλητές του ότι δεν θα πήγαινε ενάντια στη συμφωνία όταν γινόταν πρωθυπουργός", απάντησε ο συντάκτης του δημοσιεύματος Μ. Μάρτενς

Βραχυκύκλωμα προκαλούν στις τάξεις της Ν.Δ. οι αποκαλύψεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πως δεν προτίθεται να ακυρώσει τη συμφωνία για το “Μακεδονικό”.

Μήλον της έριδος το δημοσίευμα της γερμανικής "FAZ” που αναδείκνυε τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το ΕΛΚ. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη κάλεσε μέσω Twitter αργά προχθές το βράδυ τον συντάκτη του άρθρου Μίχαελ Μάρτενς “να ελέγξει καλύτερα τις πηγές του”.

Απέφυγε ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε περίπτωση που η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση και περιορίστηκε να τονίσει στην ανάρτησή της πως «είναι επίσημο: η Ν.Δ. είναι έτοιμη να καταψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας”.

Απαντώντας στο Twitter, ο συντάκτης του δημοσιεύματος επέμεινε ότι “δυο πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι δεν διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πρέπει να αντιδράσει για να κρατήσει τη Ν.Δ. ενωμένη”.

Ο δημοσιογράφος επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία αναφέρει: "Κυρία Σπυράκη, αν αναπαράγετε αυτά που λέω, να τα αναπαράγετε σωστά. Οι πηγές μου δεν μου είπαν ποτέ ότι η Ν.Δ. θα ψήφιζε τη συμφωνία. Φυσικά η Ν.Δ. θα ήταν εναντίον της. Αυτό που έγραψα ήταν: μου είπαν ότι ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε διάφορους συνομιλητές του ότι δεν θα πήγαινε ενάντια στη συμφωνία όταν γινόταν πρωθυπουργός”...

Παράλληλα, για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ρεπορτάζ, ο Μίχαελ Μάρτενς “τουίταρε” πως «το 2013, δεν άρεσαν στον Τσίπρα οι ερωτήσεις μου και με πέταξε με τις κλωτσιές από μια συνέντευξη. Η “Αυγή” και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκάλεσαν ψεύτη. Τώρα, με λέει ψεύτη η Ν.Δ. μετά απ’ όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και τη FYROM. Κατά κάποιο τρόπο, δεν έχω τύχη με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Τέλος πάντων...».

Ευ. Αντώναρος: Έχει διαβεβαιώσει το ΕΛΚ

Μετά τη "FAZ", και ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στο Facebook επικαλέστηκε “πολύ αξιόπιστες πηγές στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο” και υποστήριξε ότι "ο κ. Μητσοτάκης θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια ό,τι έχει πει -κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος- σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις. Ότι θα στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας με τη γείτονα χώρα".

Ο κ. Αντώναρος προσθέτει πως κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο τού είπε στο τηλέφωνο πως "ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν τη μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση".

Προσθέτει δε: "τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα", καταλήγοντας στο συμπέρασμα: "με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει. Γι’ αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε ειναι πρωθυπουργός είτε όχι".

Αντιπολίτευση εσωτερικής κατανάλωσης

Χρησιμοποιώντας ως πάτημα συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά η Ν.Δ. εκτόξευσε τα συνήθη... πατριωτικά πυροτεχνήματα φροντίζοντας παράλληλα να μην ακυρώσει το -σύμφωνα με την "FAZ"- μήνυμα Μητσοτάκη στο ΕΛΚ.

«Στην πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων, ο κ. Νίκος Κοτζιάς απαντά με τη γνωστή αυταρέσκεια και αλαζονεία του. Αντί να δίνει συνεντεύξεις για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε και παράγει ήδη τετελεσμένα, ας εξηγήσει στους Έλληνες ένα μόνο πράγμα: Γιατί παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να δηλώνουν ‘Μακεδόνες’ και να ισχυρίζονται ότι μιλούν τη ‘μακεδονική’ γλώσσα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε στο παρελθόν;» τόνισε χαρακτηριστικά η Οδός Πειραιώς.

Το 2017 ο Μητσοτάκης υπέρ της σύνθετης ονομασίας

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο στο Διαδίκτυο “κυκλοφορεί” βίντεο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 Ιουλίου 2017, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όχι μόνο υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία που συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αλλά και πίεζε επίμονα την ελληνική κυβέρνηση και τον Νίκο Κοτζιά να δεσμευτούν ότι βάσει αυτής της «εθνικής θέσης» θα διαπραγματεύονταν...

Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από σήμερα έως και την Πέμπτη περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα. Το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Κιλκίς για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης ενώ αύριο βράδυ προγραμματίζει να μιλήσει στο δείπνο του εξαγωγικού συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με “γαλάζιες” πηγές, δεν αποκλείουν “ενδεχόμενο προσέγγισης μικρομεσαίων στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ. που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν πάρει αποστάσεις ή έχουν αποχωρήσει από το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας”...

Διαψεύδεται συνάντηση με Μεϊμαράκη

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη για να του ζητήσει να κατέβει στις επόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας προχώρησαν πηγές της Ν.Δ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αντιπρότεινε στον κ. Μεϊμαράκη να κατέλθει στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας, κάτι που ο κ. Μεϊμαράκης αποδέχτηκε.

«Δεν έχει γίνει καμία συνάντηση ή συζήτηση μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη. Όλα όσα γράφονται είναι αποκυήματα της φαντασίας του συντάκτη ή της πηγής του» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL