Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Η Ν.Δ. σιωπά για τις αποκαλύψεις και επιτίθεται στον Ν. Κοτζιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. σιωπά για τις αποκαλύψεις και επιτίθεται στον Ν. Κοτζιά

Τόσες μέρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή, η Ν.Δ. εξακολουθεί να σιωπά για τις αποκαλύψεις του Ν. Κοτζιά σχετικά με το τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της -πολύ χειρότερα απ' όσα πέτυχε η κυβέρνηση, "πολύ καλύτερα" για τους εθνικιστές των Σκοπίων, κατά δήλωσή της. Αλλά, αντί έστω να σιωπά, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε χθες να επιτεθεί στον υπουργό Εξωτερικών με αφορμή τηλεοπτική του συνέντευξη...

Το διέπραξε τόσο με ανακοίνωση του γρ. Τύπου όσο και με προσωπική ανακοίνωση του τομέαρχη Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος επιχείρησε να διαψεύσει την αποκάλυψη ότι η Ν.Δ. συζητούσε το "Μακεδονία" σκέτο κάνοντας λόγο για "άθλιους υπαινιγμούς", που όμως έχουν επιβεβαιωθεί.

"Η Ν.Δ. είχε δεχτεί να διατηρηθεί σε πολλές φάσεις της διαπραγμάτευσης το όνομα 'Μακεδονία' για το εσωτερικό της χώρας. Το όνομα 'Μακεδονία' σκέτο παράγει όνομα και ιθαγένεια 'Μακεδόνες'. Μην σκούζουν και μην κάνουν τους παράξενους" είχε πει νωρίτερα στον ANT1 ο Ν. Κοτζιάς συμπληρώνοντας σκωπτικά: "Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με το παρελθόν τους, δεν φταίω εγώ". Ερωτηθείς ως προς αυτό που λέει η Ν.Δ., ότι δεν υπέγραψε τελικά συμφωνία, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε: "Έκαναν γραπτές προτάσεις όμως. Όταν κάνει μια χώρα γραπτές προτάσεις, είναι σοβαρή ή δεν είναι σοβαρή; Ή θα δεχθώ την άποψη του κ. Γεωργιάδη ότι κάνουμε παιχνιδάκια, είμαστε παιδικός κήπος και παίζουμε ζαριές τα συμφέροντα της χώρας, ή θα δεχθώ την καλή παραλλαγή της κυρίας Μπακογιάννη ότι έκαναν σοβαρές προτάσεις. Άρα στις προτάσεις τους για διαπραγμάτευση δεν είχαν τον πλούτο που πήραμε εμείς από τη γραπτή συμφωνία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL