Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Δ. Τζανακόπουλος: Έχετε στρώσει το χαλί στον εθνικισμό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Έχετε στρώσει το χαλί στον εθνικισμό (Video)

τονίζοντας ότι τα όσα είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης είναι «φυσικό επακόλουθο» της μετατροπής της Ν.Δ. σε «εθνολαϊκιστικό μόρφωμα». Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «όταν η Ν.Δ. μιλά για προδοσία η Χρυσή Αυγή θα μιλήσει για πραξικόπημα» εκτιμώντας ότι αυτό είναι «η πιο επικίνδυνη συνέπεια» της τεράστιας πολιτικής παραχώρησης που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης στην «ακροδεξιά ηγετική ομάδα που ελέγχει ο Αντ. Σαμαράς» και καταλογίζοντάς της «ακέραια κι ολοκληρωτική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει».https://www.youtube.com/embed/rfOApNHZEj4

Ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε την ομιλία του Αντ. Σαμαρά και παρατήρησε ότι είχε ένα «ύφος απολογίας», καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μια ιστορική αναδρομή «για να ζητήσει μια άκομψη συγγνώμη γιατί έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε τις εκτιμήσεις του Αντ. Σαμαρά ότι τα πήγε καλά στις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και θύμισε την ιστορική αποτίμηση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη που είχε δηλώσει καθαρά ότι ο Αντ. Σαμαράς «τα έκαμε μούσκεμα».

Στις προγραμματικές δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά η σύνθετη ονομασία

Ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν είπε αν ο ίδιος στηρίζει ή όχι λύση με σύνθετη ονομασίας παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο περιλαμβάνονταν στις πραγματικές του δηλώσεις όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία. Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Αντ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την διάσπαση της Ν.Δ. μέσω του Μακεδονικού, ο Δ. Τζανακόπουλος παρατήρησε δηκτικά ότι «αυτός που έχει ταλέντο στην διάσπαση της Ν.Δ. είναι ο ίδιος, το έχει ξανακάνει».

Τα τέσσερα παράδοξα της θέσης της Ν.Δ.

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε τέσσερα «παράδοξα» στην θέση της Ν.Δ. για το Μακεδονικό: Το «Συνταγματικό παράδοξο» περί δήθεν ανάγκης της κυβέρνησης να ζητήσει την έγκριση της Βουλής για την υπογραφή της συμφωνίας, δηλαδή να ζητήσει «άδεια για να ασκήσει την νόμιμη συνταγματική της δυνατότητα». Το «οικογενειακό παράδοξο», καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δικαίωσε τον Αντ. Σαμαρά που ανέτρεψε τον πατέρα του αποδεικνύοντας την «πολιτική ομηρία» του από την ακροδεξιά ομάδα.

Το «Ευρωπαϊκό παράδοξο», καθώς η Ν.Δ. από φιλελεύθερο, φιλοευρωπαϊκό κόμμα μέσα σε λίγες μέρες μετατράπηκε σε ένα κόμμα που αποδοκιμάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο κι από αρθρογράφους συντηρητικών ΜΜΕ. Το «Εθνικιστικό παράδοξο», καθώς οι δηλώσεις της Ν.Δ. είναι «ακριβώς οι ίδιες» με αυτές του εθνικιστικού VMRO στην ΠΓΔΜ.

«Κλείνει το κεφάλαιο της εθνικιστικής έξαρσης»

Ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε σχετικά με την συμφωνία ότι «βρέθηκαν δύο ηγέτες με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους» ώστε να δώσουν οριστικό τέλος σε ένα ζήτημα που «στερούσε πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο» και να κλείσουν το κεφάλαιο της «εθνικιστικής έξαρσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL