Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει ο Κυρ. Μητσοτάκης (Video)

Eurokinissi

Προκάλεσε την κυβέρνηση να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης - Το πλήρες κείμενο της πρότασης που υπογράφεται από την ΚΟ της ΝΔ

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προκάλεσε την κυβέρνηση να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Έκανε λόγο για επιζήμιους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και για συμφωνία στο «Μακεδονικό» που θα δεσμεύει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που δημιουργεί τετελεσμένα. «Πρόκειται για την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χρέος μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να αποτρέψω αυτήν την κακή συμφωνία» σημείωσε. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του επιτρέπει το Σύνταγμα για να «αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη».

Υιοθέτησε δε τα συνωμοσιολογικά σενάρια και χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ανταλλαγή στα ζητήματα οικονομίας.

«Έχω υποχρέωση να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας με μια κακή συμφωνία, που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αποδοχή “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Σήμερα όλοι αναμετριόμαστε με την Ιστορία» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Προκαλώ από τώρα τον κ. Τσίπρα, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Για να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πούνε ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε στις Πρέσπες».

Το πλήρες κείμενο της πρότασης που υπογράφεται από την ΚΟ της ΝΔ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πολίτες. Υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων  και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία.  Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν "Μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας.

Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.

Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.

Για το λόγο αυτό, η Ν.Δ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής».

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια