Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ζ. Ζάεφ: "Επιλέξαμε το μέλλον"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζ. Ζάεφ: "Επιλέξαμε το μέλλον"

Για μια ιστορική συμφωνία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζ. Ζάεφ μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα τονίζοντας ότι έχει επιτευχθεί λύση στην 25χρονη διαμάχη με την Ελλάδα. "Έρχεται μια καλύτερη εποχή για τη χώρα. Έχουμε την ευκαιρία και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε γενναία και τολμηρά. Τολμήσαμε επειδή δεν θέλαμε ήττες. Επιλέξαμε το μέλλον. Έχουμε μια ιστορική, αιώνια λύση. Με την επίλυση της διαμάχης με την Ελλάδα, οικοδομούμε μια φιλία που δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Δημιουργούμε μια ευρωπαϊκή προοπτική και επιλύουμε μια διαμάχη 25 ετών και απομακρύνουμε τη χώρα από την απομόνωση" δήλωσε ο Ζ. Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου στην οποία πλαισιωνόταν από όλα τα μέλη της κυβέρνησής του.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ, "η συμφωνία επιβεβαιώνει και ενισχύει μια για πάντα τη μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνικότητα. Εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και παρέχει ένα ασφαλές μέλλον στους πολίτες της Δημοκρατίας". Συμπλήρωσε ακόμη ότι εγγυάται την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε την αντιπολίτευση να τη στηρίξει. Όπως επισήμανε, αυτή είναι η σωστή λύση, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχουν οι πολίτες σε δημοψήφισμα το φθινόπωρο.

Αντίδραση VMRO

Δεν είναι μια πραγματική λύση, αλλά μια "συνθηκολόγηση", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO - DPMNE Κρίστιαν Μίτσκοσκι και υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν σκοπεύει να υποστηρίξει την αλλαγή του συντάγματος για να αλλάξει το όνομα.

Ν. Κοτζιάς: Καλή συμφωνία, ανιστόρητη η ηγεσία της Ν.Δ.

"Η συμφωνία είναι καλή. Κακή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση" έγραψε στο Τwitter ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Μητσοτάκη, που έκανε λόγο για "κακή συμφωνία" και "εθνική υποχώρηση", θυμίζοντας τον ομοϊδεάτη του στα Σκόπια. "Κακή και ανιστόρητη, εκτός πραγματικότητος, είναι η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ." τόνισε ο Ν. Κοτζιάς κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως θέλει να διχάσει τη χώρα προκειμένου να μην φανεί ο εσωκομματικός της διχασμός".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL