Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: / Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σας χαλάει να μιλάμε για ακροδεξιούς τραμπούκους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: / Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σας χαλάει να μιλάμε για ακροδεξιούς τραμπούκους

Την εξάρτηση της ηγεσίας της Ν.Δ. από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να εξισώσει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη με τον Ρουβίκωνα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμαρτυρήθηκε επειδή ο πρωθυπουργός είπε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν αγανακτισμένο πλήθος, αλλά ακροδεξιοί. "Γιατί σας πείραξε που είπα για ακροδεξιούς τραμπούκους και όχι αγανακτισμένο πλήθος; Αυτό που σας πείραξε είναι ότι τους χαρακτήρισα ακροδεξιούς. Γιατί σας χαλάει;" του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας την συνέντευξη Μητσοτάκη στο "Politico" ότι στην Ελλάδα υπάρχει βία μόνο από την Αριστερά, "ξεχνώντας" τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. "Σας χαλάει το αφήγημα ο όρος 'ακροδεξιοί τραμπούκοι' γιατί βάζει τα πράγματα στη θέση τους" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε "Καμπόσο";

Για άλλη μία φορά ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το θέμα Καμπόσου, για το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα. "Δεν τολμάτε ούτε να αποπέμψετε τον δήμαρχο που είπε 'καλά του έκαναν του προδότη'" τόνισε και πρόσθεσε: "Αν εγώ είχα στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ μέλος της Κ.Ε. και δήμαρχο αυτής της μεγάλης πόλης να έλεγε λίγα λεπτά μετά ότι καλά του κάνανε θα μπορούσα να σταθώ; Αν πρώην περιφερειάρχης και διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τραβέλι θα μπορούσα να σταθώ;".

Ο Κ. Μητσοτάκης διάβασε την ανακοίνωση της Ν.Δ. που καταδικάζει τη φασιστική βία με τον Αλ. Τσίπρα να τον εγκαλεί ότι "έκανε πως δεν κατάλαβε" τι ήταν όσοι επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Το ΛΑΟΣ ηγείται στη Ν.Δ.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ακροδεξιά του ΛΑΟΣ είναι η ηγετική πτέρυγα της Ν.Δ. "Η Ν.Δ. από τη Μεταπολίτευση και μετά είχε διαχωριστική γραμμή με κόμματα και πρόσωπα του ακροδεξιού χώρου. Υπήρχε τότε η ΕΠΕΝ με επικεφαλής νεολαίας τον Μάκη Βορίδη. Αργότερα, όταν η Ν.Δ. έγινε κυβέρνηση με τον Κώστα Καραμανλή, υπήρξε το ΛΑΟΣ, το οποίο έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία είχε μια σαφή θέση στο Σκοπιανό, την οποία υπερασπίζεται σήμερα αυτή η κυβέρνηση. Σήμερα όμως ο κορμός του ΛΑΟΣ είναι ηγετική πτέρυγα στο κόμμα σας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

"Αυτά περί ιδεολογικής συγγένειας με την Ακροδεξιά να τα ξεχάσετε" απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον εκλογικό νόμο μαζί με τη Χρυσή Αυγή.

Η Αριστερά ήταν πάντα διωκόμενη

"Η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη. Τη βία του κράτους και του παρακράτους την έχει υποστει στα ξερονήσια, στις φυλακές και τους δρόμους. Από τον Λαμπράκη μέχρι τον Τεμπονέρα και τον Παύλο Φύσσα" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως "αυτά που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη θυμίζουν εποχές Γκοτζαμάνηδων που η δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουν ποτέ".

Καταδίκη των απειλών Ρουβίκωνα

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι καταδικάζει "με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες απειλές και τα υπονοούμενα που δεχτήκατε στο Διαδίκτυο από κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός και μέλος του Ρουβίκωνα". "Εξίσου καταδικαστέες", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, είναι οι απειλές εναντίον του και εναντίον του Ν. Κοτζιά μέσω επιστολών με σφαίρες αλλά και οι επιστολές που στάλθηκαν σε όλους τους βουλευτές -"και σε σας"- με απειλές θανάτου για το "Μακεδονικό". Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε στον Κυρ. Μητοστάκη ότι δεν τον άκουσε να τις καταδικάζει.

"Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής εναντίον μου από μέλος του Ρουβίκωνα. Σε μένα και στη ΝΔ απειλές δεν περνάνε" σχολίασε ο Κ. Μητσοτάκης, ρωτώντας "πώς είναι δυνατόν σε μία ευνομούμενη Πολιτεία να γίνονται ανεκτές τέτοιες αναρτήσεις και πράξεις από την ώρα που γνωρίζετε ποιοι είναι;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL