Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Έκκληση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη διεθνή κοινότητα για "δικαιη λύση" στο Παλαιστινιακό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη διεθνή κοινότητα για "δικαιη λύση" στο Παλαιστινιακό

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει «άμεσες πρωτοβουλίες για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου» σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Παλαιστίνη, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Αριστερά σε συνέχεια των δραματικών γεγονότων στα σύνορα της Γάζας.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού για «δίκαιη ειρήνη» και τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων, όπως ορίζεται από το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες και θεσμικά όργανα αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζει «την αύξηση της πολιτικής πίεσης στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει και να αναστρέψει την πολιτική του εποικισμού και να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

«Μια δίκαιη λύση στην παλαιστινιακή / ισραηλινή σύγκρουση είναι το κλειδί για την άρση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Αραβική περιοχή. Δεσμευόμαστε για διαρκή δράση για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Είναι επιτακτικό να επιστρέψουμε στην εξεύρεση πολιτικής λύσης», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ενώ δεσμεύεται να ασκήσει «ισχυρή πίεση στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να προωθήσει πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζει την αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης της ΕΕ με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της προτιμησιακής εμπορικής συμφωνίας, εφόσον το Ισραήλ παραβιάζει τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα ενώ μεταξύ άλλων καλεί - να σταματήσουν οι ειδικές σχέσεις του Ισραήλ με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος της μόνιμης αποστολής στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και τη διακοπή του εμπορίου όπλων και της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL