Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ν.Δ., κολλημένη στην κάλυψη της Ακροδεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δ., κολλημένη στην κάλυψη της Ακροδεξιάς

Είναι προφανής η απροθυμία της "γαλάζιας" παράταξης να λάβει ξεκάθαρες αποστάσεις από τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά της επίθεσης που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, ανασύρεται από το... σαμαρικό αρχείο η στοχοποίηση - δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ "για την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση της βίας", όπως ανέφερε χθες μεταξύ άλλων η Οδός Πειραιώς.

Η τακτική της θεωρίας των δύο άκρων -με εμπνευστές τους Χρύσανθο Λαζαρίδη και Τάκη Μπαλτάκο, την περίοδο της πρωθυπουργίας του Αντ. Σαμαρά- αποτελεί ακόμα βασικό πυλώνα της "γαλάζιας" στρατηγικής. Την... έχει τιμήσει δεόντως άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο "Politico" το περαμένο καλοκαίρι κι ενώ η δίκη της Χ.Α. αλλά και οι προκλήσεις της ναζιστικής οργάνωσης ήταν σε πλήρη εξέλιξη. "Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την Άκρα Αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Λίγες ημέρες μετά την επίμαχη δήλωσή του και έπειτα από σχετικό σφυροκόπημα του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις: «Η Χρυσή Αυγή, κ. Τσίπρα, είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση, της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεστε;», είπε τότε αλλά η πράξη δείχνει ότι ο ίδιος δεν καλύπτεται...

Δεύτερη ευκαιρία...

Υπήρξαν ωστόσο και κινήσεις με διάθεση να δοθεί μια... δεύτερη ευκαιρία σε χρυσαυγίτες πρωταγωνιστές ηχηρών επεισοδίων. «Η ψήφος μου δεν είναι άφεση αμαρτιών», δήλωνε στις 13 -3 - 2013 ο τότε γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στάση του στη Βουλή, όπου διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του κόμματος υπέρ της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη σχετικά με το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη. «Του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγγνώμη» είπε χαρακτηριστικά!

Ποια Λέσβος;

Αν μη τι άλλο, αξίζει να δοθεί έμφαση στην αποφυγή οποιαδήποτε νύξης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον εγκληματικό χαρακτήρα των επεισοδίων που προκάλεσαν ομάδες ακροδεξιών τραμπούκων εις βάρος προσφύγων και μεταναστών στην Πλ. Σαπφούς στη Μυτιλήνη τον περασμένο μήνα. Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε περιοριστεί να δηλώσει πως «με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου η Ελλάδα θυμίζει ανοχύρωτη χώρα...

Οι κομμουνιστές στη φυλακή

Πιο πίσω στον χρόνο, τον Οκτώβριο του 2016, από τη Χίο ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει: "Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο".

Βλέπουν ανάποδα τα τάγματα εφόδου

Η γαλάζια αυτή αντιπολιτευτική μεθοδολογία έχει και άλλες εκφάνσεις. «Ταυτίζεστε με τον Ρουβίκωνα. Στέλνετε τον Ρουβίκωνα να κάνει ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Τάγματα εφόδου της Αριστεράς δεν θα γίνονται ανεκτά» είχε πει πριν από επτά μήνες ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, σε πάνελ εκπομπής στην ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL