Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Σύσσωμη καταδίκη των κομμάτων στην δολοφονική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύσσωμη καταδίκη των κομμάτων στην δολοφονική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Καταδίκη από τους ΑΝΕΛ της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την επιθετική ενέργεια εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη» τονίζεται σε δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένας Παπαδοπούλου στην οποία προστίθεται: «Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».

Γ. Κουμουτσάκος: Είμαι δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της δημοκρατικής μετριοπάθειας

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τονίζει:

«Με το Γιάννη Μπουτάρη μας χωρίζουν πολλά. Ειδικά στις απόψεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής για την Τουρκία και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Είμαι όμως δίπλα και μαζί του στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της δημοκρατικής μετριοπάθειας.

Αυτές οι αρχές ήταν ο πραγματικός στόχος της βίαιης επίθεσης που υπέστη όπως άλλωστε και άλλοι μετριοπαθείς πολιτικοί πριν απ'αυτόν.

Οι μετριοπαθείς γινόμαστε στόχος όχι τόσο για τις απόψεις μας, αλλά γιατί με τη δημόσια στάση και συμπεριφορά μας δεν τροφοδοτούμε την πόλωση, τη βία και τον διχασμό.

Δεν δίνουμε δηλαδή τροφή στο θηρίο της βίας, απ´όπου κι αν προέρχεται, να μεγαλώνει. Για αυτό και μας θεωρεί εχθρούς του. Δεν θα μας κάμψει. Καμία ανοχή στη βία λοιπόν».

Φώφη Γεννηματά: Ακροδεξιοί και «αγανακτισμένοι», οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή της για την επίθεση που δέχθηκε.

«Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν. Ακροδεξιοί και "αγανακτισμένοι", οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες. Ο φασισμός δεν θα περάσει», τονίζει η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη του φασισμού

«Η δική μου Θεσσαλονίκη είναι άλλη. Δεν αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη του φασισμού που αναζητά προσχήματα, του φασισμού που κρύβεται πίσω από ιστορικές επετείους, αθλητικά γεγονότα, το θρησκευτικό αίσθημα κοκ. Πρόκειται για τη χειρότερη εκδοχή φασισμού», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

ΚΚΕ: Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τονίζοντας, ταυτόχρονα ότι «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων».

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

«Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη φέρνει στο μυαλό σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας. Είναι αυτονόητη η δίωξη των υπευθύνων και η απομόνωση όσων θέλησαν να μετατρέψουν τη σημερινή ημέρα μνήμης σε μέρα μίσους και διχασμού.»

Καταδίκη της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη από την Ένωση Κεντρώων

«Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν την δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία προστίθεται: «Πιστεύουμε, ότι η αστυνομία θα εντοπίσει και θα συλλάβει τους δράστες αυτής της απαράδεκτης επίθεσης».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Σχετικά με τον χθεσινό προπηλακισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο Εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε: «Η φασιστική και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από μικρή ομάδα τραμπούκων αμαύρωσε την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού ενώ παράλληλα βύθισε στο σκότος την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Είναι χρέος όλων μας να καταδικάσουμε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός και να δώσουμε την μάχη ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ παρόμοια γεγονότα που φέρνουν στην μνήμη σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της πόλης. Μια δημοκρατική κοινωνία είναι πρωτίστως μια κοινωνία ειρήνης στην οποία δεν χωράει κανένα είδος βίας».

Η εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL