Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Σήμερα η σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών / Π. Σκουρλέτης: Υπερώριμη η κατάτμηση της Β' Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα η σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών / Π. Σκουρλέτης: Υπερώριμη η κατάτμηση της Β' Αθηνών

Στο αποπροσανατολιστικό “αλισβερίσι” αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της κατάτμησης της Β’ Αθηνών επιμένει η Ν.Δ., καθώς όλα δείχνουν ότι στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων ο αρμόδιος τομεάρχης Μ. Βορίδης αναμένεται να διαμηνύσει πως αν δεν κατατεθεί η κυβερνητική πρωτοβουλία στη Βουλή μαζί με την παροχή ψήφου στους απόδημους, η Ν.Δ. δεν θα τη στηρίξει.

Σε κάθε περίπτωση, ένα 24ωρο πριν υποδεχθεί τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε χθες (ρ/σ Alpha) ότι “το θέμα της κατάτμησης της Β' Αθηνών και το θέμα της δυνατότητας να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού είναι δύο διαφορετικά θέματα”. “Όπως ένα άλλο διαφορετικό θέμα είναι και ο εκλογικός νόμος. Την επίκληση ότι τα συζητάμε όλα μαζί τώρα, εγώ την αντιλαμβάνομαι ως υπεκφυγή να συμφωνήσουμε, που αυτό στα λόγια αποτελεί τον κοινό μας τόπο” συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι αυτά τα θέματα “δεν μπορούμε να τα συγχέουμε”. “Το ένα είναι υπερώριμο και αφορά την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας. Για το άλλο θα πρέπει να δούμε πάρα πολλές παραμέτρους, και τεχνικές και ουσιαστικές” εξήγησε, τονίζοντας ότι “κάποια στιγμή η καχυποψία πρέπει να υποχωρήσει”.

Καινοφανής θεωρία

Εν τω μεταξύ, την... καινοφανή θεωρία να έρθουν δύο μείζονες αλλαγές, όπως η κατάτμηση της Β' Αθηνών και η παροχή ψήφου στους αποδήμους, σε... ένα άρθρο παρουσίασε χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης με συνέντευξή του στον ρ/σ Πρακτορείο FM. “Και η κατάτμηση της Β' Αθηνών και το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού θέλουν 200 ψήφους. Μία ψηφοφορία, ένας νόμος, ένα άρθρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι μόνο έτσι μπορούν αμφότερες οι αλλαγές να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές. "Αποφασίζει η κυβέρνηση λίγους μήνες προ των εθνικών εκλογών να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Αυτό χρειάζεται 200 ψήφους για να ισχύσει για τις επόμενες εκλογές. Εμείς λέμε πως εάν είναι να μπούμε σε μια συζήτηση και να φτιάξουμε μια μεγάλη συναίνεση για την κατάτμηση και να πάμε στην ψηφοφορία 200 ψήφων, είναι μια ιδανική ευκαιρία για να ψηφίσουμε, επίσης με 200 ψήφους, ώστε να δοθεί και το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, που είναι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου, που είναι εγγεγραμμένοι στους ελληνικούς καταλόγους και απλώς δεν μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο για να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα τη μέρα των εκλογών, επειδή δεν έχουν τον χρόνο ή τα χρήματα" συνέχισε ο Άδ. Γεωργιάδης, “ξεχνώντας”, προφανώς, ότι οι εθνικές εκλογές δεν είναι σε “λίγους μήνες”, αλλά σε... ενάμιση χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL