Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Επίσκεψη στους Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη / Ν. Βούτσης: "Δεν θα έπρεπε να είναι ούτε μία ημέρα εδώ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη στους Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη / Ν. Βούτσης: "Δεν θα έπρεπε να είναι ούτε μία ημέρα εδώ"

Το σκανάρισμα της ίριδας του ματιού στο οποίο υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προκειμένου να συναντήσει τους κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς ήταν ένα δείγμα των αυστηρών μέτρων ασφαλείας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Όμως, παρά τις 75 μέρες κράτησης, το ηθικό τους είναι υψηλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν δικό τους θάλαμο, δεν συγχρωτίζονται με άλλους κρατούμενους και περνούν πολλή ώρα διαβάζοντας βιβλία. Η συνάντηση του Ν. Βούτση με τους δύο στρατιωτικούς κράτησε πάνω από μία ώρα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σε μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ζήτησε από τον Τούρκο αρχηγό Χουλουσί Ακάρβ τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ηθικό ακμαίο

Ο Ν. Βούτσης μετέβη στην Αδριανούπολη από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν για τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Στη συνάντηση άκουσε τους δύο στρατιωτικούς να τον διαβεβαιώνουν ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους. Ο πρόεδρος της Βουλής τους τόνισε ότι έχουν την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

«Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε έναν χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μία μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς, το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ» επισήμανε ο Ν. Βούτσης σε δηλώσεις του εξερχόμενος από τις φυλακές.

«Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων» πρόσθεσε εμφατικά ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου και τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής πρέσβη Σπύρο Θεοχαρόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL