Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
"Καπέλωμα" Μητσοτάκη από Γεωργιάδη και για τις εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Καπέλωμα" Μητσοτάκη από Γεωργιάδη και για τις εκλογές

Αιδήμονα σιωπή και περισσή αμηχανία προκάλεσε στη Ν.Δ. η ευθυγράμμιση του Άδ. Γεωργιάδη με τη “γραμμή” της Φ. Γεννηματά για “εκλογές εδώ και τώρα”, που συνιστά “διόρθωση” του αιτήματος του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ζητήσει να στηθούν κάλπες... τον Σεπτέμβριο - ήτοι, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για το διαρκές... “μπαϊράκι” του αντιπροέδρου της Ν.Δ., που έχει επιχειρήσει ουκ ολίγες φορές να “διορθώσει” δημοσίως τον Κυρ. Μητσοτάκη. Την ώρα λοιπόν που η Ν.Δ. αναγνωρίζει -έστω σιωπηρώς- πως δεν είναι σοβαρό το αίτημα για εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, εκφράζοντας τη σκληρή “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” γραμμή της “σαμαρικής” πτέρυγας, διατύπωσε (Ραδιόφωνο 247) την επιθυμία να διεξαχθούν οι εκλογές... ακόμη και την επόμενη Κυριακή!

Ευθέως υπέρ Γεννηματά

Εξάλλου, ο Αδ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να παράσχει απλόχερη στήριξη στην Φ. Γεννηματά, επιδοκιμάζοντας το αίτημά της για “εκλογές εδώ και τώρα”. “Η άποψη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι να κάνουμε εκλογές πριν από τη λήξη της διαπραγμάτευσης, με σκοπό η διαπραγμάτευση να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση. Αυτή είναι η άποψη της κυρίας Γεννηματά. Οφείλω να σας πω ευθέως ότι εγώ τη βρίσκω σωστή αυτή τη θέση” επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., εξηγώντας πως “επειδή αυτή η διαπραγμάτευση θα δεσμεύσει τη χώρα για πολύ χρόνο μετά, είναι λογική αυτή την απόφαση να την πάρει μία νεοεκλεγείσα κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση που υπολείπεται 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις”. Μάλιστα, στην επισήμανση των δημοσιογράφων (Β. Σκουρής - Αγγ. Σπανού) πως η Ν.Δ. “ζητεί εκλογές τον Σεπτέμβριο” ο αντιπρόεδρος του κόμματος αντέτεινε: “Εμείς ζητάμε εκλογές την επόμενη Κυριακή. Εμείς λέμε ότι κάθε μέρα παραμονής του κυρίου Τσίπρα στην εξουσία είναι ζημία”.

Διαρροές ισορροπιών

Τούτων δοθέντων, το Μοσχάτο, με αμήχανες διαρροές, επιχειρούσε να... γεφυρώσει τις απόψεις του προέδρου και του αντιπροέδρου, στηριζόμενο στη φράση του Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη είχε υπενθυμίσει ότι “ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητεί εκλογές από τον Μάρτιο του 2016”. “Η Ν.Δ. έχει ζητήσει εκλογές το ταχύτερο δυνατόν. Αυτό που είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι πως αν πιστεύει όντως ο πρωθυπουργός ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε από το Μνημόνιο, ας κάνει εκλογές μετά για να δούμε τί λένε οι πολίτες”, ήταν το επιχείρημα που... προσπαθούσαν να εξηγήσουν πηγές της Πειραιώς.

Μαξίμου: “Μπάχαλο στη Ν.Δ.”

"Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 και μέχρι τότε μια σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της Ν.Δ. θα έχουν βρει τον δικαστικό τους δρόμο ανεμπόδιστα, όπως ορίζει ο νόμος"

Σε παρέμβαση για τη “γαλάζια” διχοστασία προέβη το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας παραλλήλως από το Μοσχάτο να ξεκαθαρίσει την θέση του - κάτι που δεν έγινε. “Ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές τον Σεπτέμβριο, ο αντιπρόεδρός του 'την επόμενη Κυριακή'. Τελικά, ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της Ν.Δ.; Ή μήπως δεν υπάρχει επίσημη θέση;”, διερωτήθηκε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι “το μπάχαλο στη γραμμή της Ν.Δ., όπως εκφράστηκε και στην ψηφοφορία στη Βουλή (σ.σ.: για την αναδοχή), φανερώνει το αδιέξοδό της”. “Διότι η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 και μέχρι τότε μια σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της Ν.Δ. θα έχουν βρει τον δικαστικό τους δρόμο ανεμπόδιστα, όπως ορίζει ο νόμος”, κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL