Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
"Ο Σαμαράς πρέπει να αισθάνεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ο Σαμαράς πρέπει να αισθάνεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση"

“Κούφιες” χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τις απειλές του Αντ. Σαμαρά περί ειδικού δικαστηρίου για τον πρωθυπουργό σε μελλοντικό χρόνο, συμπεριφορά την οποία αποδίδει στη δεινή θέση στην οποία πρέπει να αισθάνεται ότι βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. επανεμφανίστηκε μετά την απουσία του από την Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis -την οποία απέφυγε όπως και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία (εκτός από τον Ευ. Βενιζέλο) -, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του με απειλές που εκτόξευσε προς τον Αλ. Τσίπρα μέσα από συνέντευξή του στο περιοδικό “Crash”. Την ίδια απειλή που είχε χρησιμοποιήσει και στην ομιλία του στη Βουλή επί της κυβερνητικής πρότασης για συγκρότηση Προκαταρκτικής, είχε υπονοήσει και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για “εσχάτη προδοσία”.

“Η ιστορία θα είναι σκληρή με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες! Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν! Σας το υπόσχομαι, ανέφερε στη συνέντευξή του ο Αντ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι “αυτά θα τα αντιμετωπίσω με τον μόνο τρόπο που υπάρχει: Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τα σκαρφίστηκε”. Ανέφερε ότι ο ίδιος δεν απαντάει “τίποτα στους συκοφάντες” και ότι “εκείνοι θα πρέπει να απαντήσουν για τις συκοφαντίες τους. Στα δικαστήρια!". "Να είστε σίγουροι, θα φτάσει κάποτε η υπόθεση αυτή στα δικαστήρια. Και τότε θα βρεθούν εκείνοι στην ανάγκη να απαντήσουν σε πολύ δύσκολες ερωτήσεις..." κατέληξε.

"Η Ν.Δ. μιλά για φιάσκο που προσπάθησε η ίδια να προκαλέσει..."

“Σε ό,τι αφορά τον κύριο Σαμαρά και τις κούφιες του απειλές, νομίζω ότι είναι προφανές πως σχετίζονται με το γεγονός ότι πρέπει να αισθάνεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση", τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί “φιάσκου” στην υπόθεση της Novartis με αφορμή την Προκαταρκτική, σημειώνοντας ότι "το να ομιλεί η Ν.Δ. για ένα φιάσκο, το οποίο η ίδια προσπάθησε να προκαλέσει, νομίζω ότι δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν". Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή ακολούθησε γραμμή υπεκφυγής, γραμμή συγκάλυψης, γραμμή που στόχευε να εμποδίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης με κάθε μέσο: Εκβίασε την ελληνική Δικαιοσύνη, προσπάθησε να κατατρομοκρατήσει τους προστατευόμενους μάρτυρες, προσπάθησε με διαδικασιολογίες να εμποδίσει τη θεσμική πορεία της δικογραφίας από τα δικαστήρια, από την Εισαγγελία στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθούν οι θεσμικές προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τόνισε: “Όσοι είναι αθώοι, να αποδειχθεί η αθωότητά τους και όσοι είναι ένοχοι, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν όλα όσα προστάζει ο νόμος".

Ανακοίνωση “ΠΑΣΟΚ”, όχι... Κινήματος Αλλαγής

Για “φιάσκο" μιας "fake Προκαταρκτικής Επιτροπής που συστάθηκε ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ." και “σκευωρία” έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ και όχι υπό την ομπρέλα του νέου φορέα Κίνημα Αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL