Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ν. Παρασκευόπουλος: Ανατριχιαστικό το να μηνύει κανείς εισαγγελέα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παρασκευόπουλος: Ανατριχιαστικό το να μηνύει κανείς εισαγγελέα (Video)

«Το να μηνύει πρωθυπουργός πρωθυπουργό είναι γραφικό, το να μηνύει κανείς εισαγγελέα είναι ανατριχιαστικό» τόνισε ο Ν. Παρασκευόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis. Ο Ν. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι η μήνυση κατά εισαγγελέα «στέλνει μήνυμα» και «πλήττει το κράτος Δικαίου» εκτιμώντας ότι αποσκοπεί στην «τρομοκράτηση» της Δικαιοσύνης, ώστε «να μην ασκεί τα δικαιώματά της».https://www.youtube.com/embed/_zXQSEus5NU?rel=0

Ο Ν. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι πλήγμα για το κράτος Δικαίου αποτελούν κι οι αναφορές σε «κουκουλοφόρους» μάρτυρες παρατηρώντας ότι η επιδίωξη πίσω από αυτές είναι «να μην τολμήσουν στο μέλλον να εμφανιστούν προστατευόμενοι μάρτυρες». Παράλληλα, ο Ν. Παρασκευόπουλος άφησε αιχμές και για τις συνεχείς επικλήσεις των διαδικαστικών ζητημάτων θυμίζοντας δηκτικά την παροιμία «όταν η νύφη δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι στο ζήτημα της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis η κυβέρνηση πράττει με βάση το Σύνταγμα, αν και διαφωνεί με τις προβλέψεις του. Ο Ν. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής είναι απαραίτητη ώστε να διαπιστωθεί αν οι πράξεις των ελεγχόμενων προσώπων τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπουργών, καθώς μόνο τότε η διερεύνησή τους αποτελεί αρμοδιότητα της Βουλής. Διαφορετικά η δικογραφία θα σταλεί πίσω στην Δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL