Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Η Ν.Δ. στοχοποιεί την εισαγγελέα Διαφθοράς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. στοχοποιεί την εισαγγελέα Διαφθοράς!

Μετά τη στοχοποίηση των προστατευόμενων μαρτύρων ως “κουκουλοφόρων” -και, μάλιστα, διά στόματος Κυρ. Μητσοτάκη προχθές- η Ν.Δ. πλέον στοχοποιεί ευθέως την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη περιγράφοντάς την ως “σκευωρό” -κι αυτό παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τη δικαστική λειτουργό που παρέμεινε επί έναν μήνα στις ΗΠΑ συνεργαζόμενη με τo FBI για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι “θιγόμενοι” Αντ. Σαμαράς και Άδ. Γεωργιάδης, αλλά και κεντρικά η Ν.Δ., με διαρροή από “ανώτατη κομματική πηγή”, στοχοποιούν ευθέως τη Δικαιοσύνη, αναδεικνύοντας τον πανικό που έχει καταλάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εν λόγω ανώτατη πηγή, εξάλλου, έκανε χθες λόγο σε δημοσιογράφους στη Βουλή για “πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής” (σ.σ.: εννοώντας την πλήρη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης), λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη, τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση”.

Συνεργάτες Σαμαρά: “Διατεταγμένη μεθόδευση”

Πέραν της “επίσημης” Ν.Δ., με διαρροή αντέδρασε χθες και ο Αντ. Σαμαράς σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι το FBI “εξουσιοδοτεί” την εισαγγελέα Τουλουπάκη να χρησιμοποιήσει ό,τι στοιχεία της έχουν παρασχεθεί για να ερευνήσει σχετικά με τα επτά από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού. Συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, λοιπόν, έλεγαν χθες πως “η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά” και ισχυρίζονταν:

“Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει να τα συσχετίσει στην έρευνα για επτά πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά, στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά”.

“Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI είναι ότι από την αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό” συνέχισαν οι εν λόγω πηγές και κατέληγαν στοχοποιώντας ευθέως την εισαγγελική λειτουργό: “Επιβεβαιώνει όμως και τη διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κ. Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των αμερικανικών αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει. Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν”.

Ξέχασαν τις μηνύσεις

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι, ενώ πριν από τρεις ημέρες ο Αντ. Σαμαράς, με δήλωσή του ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, έλεγε ότι θα κατέθετε μηνυτήρια αναφορά “αύριο κιόλας” στον... “ετοιμόρροπο Τσίπρα”, προς το παρόν δεν έχει βρει, για περισσότερες από 48 ώρες, τον δρόμο για τον Άρειο Πάγο -και το ίδιο ισχύει, βεβαίως, για τις αντίστοιχες “απειλές” που είχε εκτοξεύσει ο Άδ. Γεωργιάδης.

Ευθείες απειλές Γεωργιάδη

Η κλιμάκωση, πάντως, των απειλών κατά της εισαγγελικής λειτουργού ήρθε χθες βράδυ με την εμφάνιση του Άδ. Γεωργιάδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ν.Δ. ακόμη και την αντικατάστασή της. “Είναι σκοπός της ζωής μου να πάνε οι σκευωροί φυλακή” είπε κατονομάζοντας την εισαγγελέα, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.

“Η κ. εισαγγελέας έφερε έναν ισχυρισμό τόσο σοβαρό χωρίς να ψάξει τα στοιχεία. Δεν είμαι βέβαιος ποιος είναι ο ρόλος της κυρίας Τουλουπάκη. Ποιος έδωσε στην κυρία Τουλουπάκη το δικαίωμα να κάνει τρεις μήνες έρευνα από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε το όνομά μου σε δικογραφία;” διερωτήθηκε μεταξύ άλλων. Μάλιστα επανέλαβε πως θέλει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και ότι περιμένει να καταθέσει σχετικό αίτημα η κυβερνητική πλειοψηφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL