Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ / Πανικός, απειλές κατά των μαρτύρων και μηνύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ / Πανικός, απειλές κατά των μαρτύρων και μηνύσεις

Οι ύβρεις, ο πανικός, η προαναγγελία μηνύσεων ακόμη και στον... πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και οι ευθείες απειλές κατά των προστατευόμενων μαρτύρων χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις των φερόμενων ως εμπλεκομένων στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Μάλιστα, χθες, με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, ένας πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του εν ενεργεία πρωθυπουργού. Αυτό προανήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς κάνοντας λόγο για “σκευωρία” και αφήνοντας αιχμές ακόμη και κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου με εσωκομματικές αναφορές, θυμίζοντας πως ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή...

“Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο (σ.σ.: σήμερα) στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Ν.Δ., που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός και εκτός του δικαστικού σώματος» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αιχμές Μητσοτάκη

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε χθες και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, κρατώντας, πάντως, διακριτικές αποστάσεις από την όλη υπόθεση: “Όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη λάσπη, είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση” επισήμανε κατά την τελετή βράβευσης του δεύτερου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα η Μαρία Σπυράκη (ΣΚΑΪ) μιλούσε για συμπεριφορές "που θυμίζουν παρακράτος", για να προσθέσει ότι "όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά και αυτό εγείρει σε μας σοβαρές ανησυχίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη".

Διάψευση Αβραμόπουλου

«Τελικά πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα» ήταν το σχόλιο του επιτρόπου της Ε.Ε. και πρώην υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου, που έκανε λόγο για 'ενορχηστρωτές' και επισήμανε ότι «τώρα που έρχεται στο φως αυτή η σκευωρία, έρχεται και η ώρα της Δικαιοσύνης». Έκανε επίσης λόγο για «ψιθύρους, ανυπόστατες φήμες και ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες».

Βενιζέλος: Δεν αναφέρονται κάποιοι πρωθυπουργοί

Ευθέως απειλητικός ήταν χθες βράδυ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος: «Με τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές. Αρχικά θα ασχοληθούμε με τους ψευδομάρτυρες. Δεν απειλώ κανέναν, η μήνυση για ψευδορκία δεν συνιστά απειλή, αλλά η πολιτική δολοφονία και η δολοφονία χαρακτήρων πώς θα τιμωρηθεί; Ποτέ δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος δικαίου», ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, θέλοντας να προσδώσει οσμή μεθόδευσης στη δικογραφία, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως “υπάρχουν ορισμένα περίεργα πολιτικά κενά, καθώς κάποιοι υπουργοί ή πρωθυπουργοί συγκεκριμένης ταυτότητας δεν αναφέρονται”.

Την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών «όχι μόνο κατά των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί» προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter από τις ΗΠΑ ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρ. Λοβέρδος. “Έφεραν ανθρώπους με κουκούλες για να κατασκευάσουν ενόχους” κατέληξε.

Απειλές Σαλμά

Οσμή... απειλής είχε και η τοποθέτηση του επίσης πρώην υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά στον ΣΚΑΪ, αφού “προειδοποίησε” τους προστατευόμενους μάρτυρες πως θα... βρεθούν. «Σας λέω ένα πράγμα: Οι μάρτυρες αυτοί που κατέθεσαν εδώ -ας τους άλλαξαν ταυτότητα- θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Είναι μικρή η Ελλάδα» επισήμανε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για “κακοστημένη υπόθεση”, για “στημένες πολιτικές διώξεις” και για «μυστικούς μάρτυρες κουκουλοφόρους οι οποίοι δεν πήγαν στην Αμερική να πάρουν τα εκατομμύρια, αλλά πήγαν στην Τουλουπάκη».

ΔΗ.ΣΥ.: “Ερντογανισμός”!

Στις αντιδράσεις πανικού προσέθεσε τη δική της νότα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον κοινοβουλευτικά υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης Θ. Παπαθεοδώρου να καταλογίζει στον Αλ. Τσίπρα... “ερντογανισμό”. “Είναι πια φανερό ότι ο κ. Τσίπρας με τους επιτελείς - εκτελεστές του έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει μια επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων” επισήμανε επαναλαμβάνοντας τη φράση “όλα στο φως”.

“Μέχρι να δούμε τα στοιχεία δεν μπορούμε να μιλάμε για σκάνδαλο” τόνισε στον ΣΚΑΪ και η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, που μετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, και διερωτήθηκε: “Τι δουλειά έχει ο πρωθυπουργός να καλεί σύσκεψη και οι υπουργοί και να κάνουν δικονομικές εκτιμήσεις;”.

«Δεν έχω ιδέα γιατί εμπλέκεται το όνομά μου» είπε στον ρ/σ Alpha και ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δηλώνοντας “εξοργισμένος”, ενώ ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης, μιλώντας στον ρ/σ “247”, υπογράμμισε την ανάγκη “να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση”, αλλά και να “μην υπάρξει πολιτική δολοφονία κάποιου αθώου”.

Ποτάμι: “Να μην χαριστούμε”

Την ανάγκη να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της σκοτεινής υπόθεσης υπογράμμισε το Ποτάμι τονίζοντας πως όσα έχουν αποκαλυφθεί “εγείρουν για άλλη μια φορά πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών με κρατικούς λειτουργούς, στελέχη των συστημάτων υγείας, αλλά και πολιτικούς”.

“Πρέπει λοιπόν και στην Ελλάδα να αναζητήσουμε τις δικαστικές και πολιτικές ευθύνες, δίχως να χαριστούμε σε κανέναν” πρόσθεσε το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη καλώντας τους δικαστικούς λειτουργούς “να περιφρουρήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία τους αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό τους με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και εν γένει της πολιτικής”.

Τέλος, “αναγκαία προϋπόθεση για την κάθαρση” χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μαντ. Παπαδοπούλου τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Νωρίτερα ο Π. Καμμένος, από τον Λίβανο όπου βρίσκεται, είχε “ανεβάσει” στο Τwitter το τραγούδι “Αντιλαλούνε οι φυλακές” εν είδει πολιτικού σχολίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL