Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Γ. Βασιλειάδης: Εμείς προχωράμε με το λαό για το λαό εσείς με τα κάθε λογής συμφέροντα της διαπλοκής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βασιλειάδης: Εμείς προχωράμε με το λαό για το λαό εσείς με τα κάθε λογής συμφέροντα της διαπλοκής

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Χρέος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει και να προστατεύσει, όχι τους νόμιμους φοροφυγάδες των off shore, τα λογής golden boys που έστηναν πάρτι όλα αυτά τα χρόνια μέσω μιας αρρωστημένης, κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, αλλά τους ξεχασμένους από το πολιτικό σύστημα, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους επαγγελματίες, τους υγιείς επιχειρηματίες που το σύστημα διαπλοκής τους πετούσε μακριά» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της βαθιάς νύχτας της ελληνικής οικονομίας και συζητούμε τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό» είπε επίσης ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε πως «όσο και αν προσπαθεί η αντιπολίτευση να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, βιάζοντας την κοινή λογική και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για όσα έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και όσο και αν τα σκύβαλα των κατευθυνόμενων μέσων επικοινωνίας αλαλάζουν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν πανικό, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα».

«Παρακολουθούμε τον επιθανάτιο ρόγχο της διαπλοκής και διαφθοράς που τελειώνει και ο επίλογος θα γραφτεί το τρίτο τρίμηνο του 2018 με την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, με την κοινωνία όμως όρθια» είπε ο κ. Βασιλειάδης.

«Σε αυτή τη χώρα, που εσείς καταντήσατε παρία, εμείς ερχόμαστε με καθαρά τα χέρια να την φέρουμε εκεί που της αξίζει, με την κοινωνία όρθια. Με τον προϋπολογισμό αυτό βγάζουμε οριστικά τη χώρα από το καθεστώς των μνημονίων. Εσείς συνεχίστε όπως σας αρμόζει. Σφιχταγκαλιασμένοι με το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα διαπλοκής, που δίνει λυσσαλέα τη μάχη παλινόρθωσης της παρανομίας. Έχετε μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο. Εμείς προχωράμε με την κοινωνία. Εσείς με τις κάθε λογής λίστες, τις off shore, τα panama papers, τα paradise papers και κάθε λίστα που είναι μέσα οι δικοί σας άνθρωποι. Εμείς προχωράμε με το λαό για το λαό» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Αλλάζει σελίδα ο αθλητισμός»

Για τον τομέα ευθύνης του, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι για δεύτερη χρονιά είναι σταθερές οι μεταβιβαστικές δαπάνες προς τους εποπτευόμενους φορείς, τις ομοσπονδίες και τα αθλητικά κέντρα, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι στο τέλος του έτους θα μπορούμε να μιλάμε για αύξηση των χρηματικών ροών προς τις ομοσπονδίες, η οποία θα είναι της τάξης του 5% έως 10%.

«Αυτό συμβαίνει διότι έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης των αθλητικών κέντρων. Αυτό, σε συνδυασμό με τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος του Δημοσίου και της κοινωνίας, μας οδηγεί στην εξοικονόμηση πόρων, την εξυγίανση, αλλά και σε σοβαρές παρεμβάσεις στις υποδομές αυτές» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και υπογράμμισε ότι καταβάλλεται μεγάλος αγώνας να είναι ασφαλείς οι υποδομές αυτές για τα παιδιά και την κοινωνία.

Την ίδια ώρα, μήνα με το μήνα, εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, συσσωρευμένα χρέη ετών που γράφτηκαν στο χιόνι από τους «δήθεν εξυγιαντές». Μόνο πέρυσι καταβλήθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμα χρέη σταδίων, ενώ για ακόμη μια χρονιά κληθήκαμε να πληρώσουμε πάνω από 4 εκατ. ευρώ, σε δικαστικές αποφάσεις της εποποιίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, των ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Όπως εξάλλου ανέφερε, με την εξυγίανση των οικονομικών και την αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της ΓΓΑ προχωρούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα αθλητικά κέντρα.

Στο πλαίσιο του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων προχωρά η καταγραφή των προβλημάτων των αθλητικών υποδομών της χώρας, με σκοπό άμεσες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία τους σε συνθήκες ασφάλειας.

Για τις ομοσπονδίες που, όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, «δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό αθλητισμό» διατηρείται για τρίτη χρονιά ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον το οποίο, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις, θα μπορέσει να διασφαλίσει καθεστώς ήρεμου σχεδιασμού, αναμφισβήτητα πιεσμένου, αλλά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. «Με τις ρυθμίσεις χρεών, με τον εξορθολογισμό των μισθωμάτων δημιουργούμε δημοσιονομικό περιθώριο για να ανασάνουν. Οι επιτυχίες αυτού του καλοκαιριού δείχνουν ότι σιγά-σιγά καταφέρνουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας» είπε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα προχωρήσει η καταβολή των πριμ για τις επιτυχίες των αθλητών για τα έτη 2013, 2014 και το μεγαλύτερο μέρος του 2015 και με σκοπό εντός του 2018 να υπάρξει ολοσχερής εξόφληση για τους ανθρώπους που κρατούν τις σημαίες της χώρας ψηλά.

Ο υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους «κανόνες που μπαίνουν στα σκοτεινά συστήματα διακυβέρνησης».

«Μπήκαν κανόνες στην ΕΠΟ και πανηγυρίζουμε. Ως τριτοκοσμική χώρα. Γιατί ισχύει ο νόμος για μια ελληνική εθνική οντότητα» παρατήρησε ο κ. Βασιλειάδης και υπογράμμισε ότι διασφαλίστηκε η εποπτεία των διεθνών οργανισμών απέναντι σε ένα σκοτεινό σύστημα εξουσίας και η κυβέρνηση είναι εδώ για να διασφαλίσει την ισονομία και την νομιμότητα.

«Με τις παρεμβάσεις που έρχονται για τις ομοσπονδίες, για τη διακυβέρνησή τους, για την κοινωνική λογοδοσία και τη διαφάνεια, με τον έλεγχο από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ανοίγουμε μια νέα σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό» είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης και υπογράμμισε ότι «παράλληλα με τη χρηστή διαχείριση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με τα 85 έργα που τρέχουν ανά την επικράτεια, έργα ουσίας και όχι κορδέλας, αλλάζει ο αθλητικός χάρτης της χώρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL