Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
"Στον αέρα" ο Λευτέρης Αυγενάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Στον αέρα" ο Λευτέρης Αυγενάκης

Σε “βαρίδι” εξελίσσεται για τη Ν.Δ. ο γραμματέας της Λευτ. Αυγενάκης, καθώς το κλίμα εις βάρος του επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω μετά τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, που απέφυγε να “πάρει στην πλάτη του” τον στενό του συνεργάτη. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται εισηγήσεις να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου τον κ. Αυγενάκη, ο τελευταίος άλλαξε γραμμή και, ενώ έως προχθές διέψευδε τα πάντα, χθες παραδέχθηκε τους διαλόγους που περιέχονται στη δικογραφία, ισχυριζόμενος όμως ότι... δεν ζητάει το ποινικό μητρώο όλων με όσους συνομιλεί ή συναντιέται.

Ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ., που χθες στη Βουλή δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του, έχει αφεθεί μόνος του να... υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, άλλωστε, χθες στη Βουλή απέφυγε να στηρίξει τον γραμματέα του επί της ουσίας της υπόθεσης, παρά περιορίστηκε να καταγγείλει “παρακράτος” και να στηλιτεύσει τη δημοσίευση των υποκλαπεισών συνομιλιών, “ξεχνώντας” πως πρόκειται για συνακροάσεις κατόπιν εντολής εισαγγελέα, που περιέχονται σε δικογραφία. Αμέσως μετά, άλλωστε, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρ. Σπυράκη, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, επίσης απέφυγε να “καλύψει” τον Λευτ. Αυγενάκη.

Την ίδια στιγμή, άλλωστε, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. σοβαρά προβληματισμένο με τις εξελίξεις, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεχθεί εισηγήσεις να “συμφωνήσει” με τον Λευτ. Αυγενάκη την... εκούσια παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα, προκειμένου να μην δημιουργεί άλλο πρόβλημα στο κόμμα.

"Δεν ήξερα..." λέει τώρα ο γραμματέας της Ν.Δ.

Ο ίδιος ο Λευτ. Αυγενάκης, πάντως, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ πριν από τη διεξαγωγή της συζήτησης στη Βουλή, άλλαξε γραμμή: ενώ, δηλαδή, επί πέντε ημέρες ισχυριζόταν πως όσα δημοσίευσε η εφημερίδα "Documento" την περασμένη Κυριακή δεν ίσχυαν, χθες παραδέχθηκε ότι συνομίλησε με τον Παν. Μπαμπάμτση, αλλά... δεν ήξερε την “ιστορία” του. “Όλοι οι βουλευτές δεχόμαστε καθημερινά εκατοντάδες τηλέφωνα, συνομιλούμε και συναντιόμαστε με εκατοντάδες κόσμο ανά την Ελλάδα, ακούμε παράπονα, προσδοκίες, διαφωνίες, δεχόμαστε λογικά και παράλογα αιτήματα. Και, ναι, πολλές φορές βοηθάμε ανθρώπους σε εύλογα αιτήματα, τους οποίους απλά γνωρίζουμε ή μας συστήνουν γνωστοί και φίλοι, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες γι’ αυτούς” επισήμανε.

“Θα έπρεπε πρώτα να ζητάτε το ποινικό μητρώο του καθενός με τον οποίο συνομιλείτε ή συναντιέστε;” διερωτήθηκε επίσης, προσθέτοντας πως “του ζητήθηκε να συνδράμει σε ένα θέμα που είχε να κάνει με την παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης. Επίσης έκανε λόγο για “παρακράτος” και προανήγγειλε ότι “θα φτάσει μέχρι τέλους” και ότι “δεν θα τη γλιτώσει” ο Κ. Βαξεβάνης (εκδότης της εφημερίδας "Documento").

Οι επίμαχοι διάλογοι

Σημειωτέον ότι, μεταξύ πολλών άλλων που εμφανίζονται στη δικογραφία και δημοσιεύθηκαν την περασμένη Κυριακή, ο Λευτ. Αυγενάκης χαρακτηρίζεται ως “προνομιακός συνομιλητής” του Π. Μπαμπάμτση, επιχειρηματία τον οποίο η εφημερίδα "Documento" εμφανίζει ως “ενδιάμεσο σε εκβιασμό” για υπόθεση εμπορίας χρυσού. Στον πρώτο διάλογο ο Λευτ. Αυγενάκης συνομιλεί με τον Π. Μπαμπάμτση για το “αίτημα” του τελευταίου να παραταθεί η σύμβαση μίσθωσης ενός καταστήματος ρούχων στον “Αστέρα Βουλιαγμένης”, μεσολαβώντας στον διευθύνοντα Πολ. Γριβέα. “Ακουσε λίγο. Μίλησα με τον Γριβέα τώρα. Τον πήρα τηλέφωνο, μια χαρά άνθρωπος, ευγενέστατος είναι, Μανιάτης, το ’να τ’ άλλο... Εγώ ζήτησα να δει θετικά το αυριανό ραντεβού και δώστε μου μια... κάνω μια παράκληση να δώσετε μια ευκαιρία γιατί αξίζει τον κόπο κ.λπ. κ.λπ., μου λέει εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον Μπαμπάμτση, ίσα-ίσα που έχουμε άριστη σχέση, προσωπικά τον συμπαθώ, αλλά έχω πρόβλημα με τους συνεργάτες του. Και το ξέρει, μου λέει, και έχουμε ξανακάνει κουβέντα” λέει στον επιχειρηματία ο Λευτ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, με τον επιχειρηματία συνομιλεί και ο Ν. Μανώλης, φρουρός του Λευτ. Αυγενάκη, τον οποίο, όπως έγινε γνωστό, απομάκρυνε από το γραφείο του προχθές ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Documento”, “θέλοντας ο Μανώλης να δείξει στον συνομιλητή του ότι ο Αυγενάκης θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε, περιγράφει περιστατικό με έναν από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Περ. Παναγόπουλου, ο οποίος ευχαριστεί τον Αυγενάκη για τη βοήθειά του:

ΝΙΚΟΛΑΣ: Ξέρεις ποιος είναι κολλητός του Αυγενάκη;

ΠΑΝΟΣ: Τον ξέρεις τον Πετράκη;

ΠΑΝΟΣ: Ναι, τον ξέρω, ναι ρε.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Αυτός που είναι στη φυλακή στην Αλικαρνασσό, είναι αυτός ο οποίος ήτανε στην απαγωγή Παναγόπουλου.

ΠΑΝΟΣ: Τον ξέρω, τον ξέρω τον Πετράκη καλά.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Εγώ λοιπόν ήμουν κάτω, αγκαλιές φιλιά με τον Πετράκη και λοιπά, αδελφέ κ.λπ. Και του λέει σε θυμάμαι από τότε, του λέει Λευτέρη, στη δύσκολη στιγμή πήρες τηλέφωνο στις φυλακές για να μη με πειράξουνε. Να ξέρεις, τέτοιο παιδί είναι ο Λευτέρης (σ.σ.: Αυγενάκης). Είναι πολύ εντάξει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL