Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Δ. Παπαδημούλης: ΣΕΒ και ΝΔ θα επιδιώξουν ανάπτυξη στηριγμένη στην ένταση των ανισοτήτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: ΣΕΒ και ΝΔ θα επιδιώξουν ανάπτυξη στηριγμένη στην ένταση των ανισοτήτων

Εφικτή, χαρακτήρισε, την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέσα στο 2017 ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2018 να ακολουθήσει η αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο. Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα ΝΔ και ΣΕΒ  επιδιώκει ανάπτυξη μέσω έντασης των ανισοτήτων, σημείωσε ο ίδιος.   

Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε πώς «τo ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πώς δεν ζητά επιπρόσθετα μέτρα» ενώ έδωσε έμφαση στο ότι «ακόμη και ο Σόιμπλε, που πάλεψε για  το Grexit, με τις θετικές αναφορές του  ήρθε να αδειάσει τη Ν.Δ. και τις εγχώριες Κασάνδρες που προβλέπουν σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέβλεψε πώς «η βασική διαχωριστική γραμμή στις εκλογές του 2019 θα είναι συντήρηση ή πρόοδος, θα αφορά το πώς θέλουμε την μεταμνημονιακή Ελλάδα» Μάλιστα διατύπωσε την πεποίθηση «πώς οι εκλογές του 2019 θα είναι ντέρμπι και όχι περίπατος της Ν.Δ.»

Σε σχέση με την εκδήλωση που προγραμματίζει ο ΣΕΒ για τα εργασιακά και τις τελευταίες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστήριξε πώς «Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η νεοφιλελεύθερη ατζέντα, είτε εκφράζεται  μέσω ΝΔ, είτε μέσω του ΣΕΒ  θα επιδιώξει η ανάπτυξη να μην είναι δίκαιη και βιώσιμη, όπως διεκδικεί η κυβέρνηση, αλλά να είναι ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε ένταση μεταξύ των ανισοτήτων.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πώς «η κυβέρνηση Τσίπρα ασκεί μία πολύπλευρη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και οι επαφές του πρωθυπουργού  δείχνουν τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας σε μία εύφλεκτη περιοχή. Σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς συνέστησε να «περιμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όσοι δεν γνωρίζουν πολλά ας μην σπεύδουν,  αλλά να θυμόμαστε δύο πράγματα.  Όσον αφορά το οικονομικό,  να δώσουμε όσα είναι αναγκαία  με βάση όσα μας πουν οι αρμόδιοι καθώς δεν μας περισσεύουν χρήματα  και επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες όπου υπάρχουν πολύπλοκες συμφωνίες να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια».

Τέλος όσον αφορά την επιλογή του Ισπανού Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχοι να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του ισπανικού Συντάγματος υποστήριξη πώς «η επιλογή του Ραχόι ρίχνει λάδι στην φωτιά των εθνικισμών και της κρίσης και προσθέτει αδιέξοδα και εντάσεις. Τέτοια πολιτικά προβλήματα λύνονται με πολιτικό διάλογο κι όχι με πλαστικές σφαίρες, δικαστικές αποφάσεις και αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL