Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" / Η Ν.Δ. αναγκάστηκε να διαγράψει τον Πολυμερόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" / Η Ν.Δ. αναγκάστηκε να διαγράψει τον Πολυμερόπουλο

Μνημείο υποκρισίας η χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που, παρότι διέγραψε τον αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Βασίλη Πολυμερόπουλο μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για χρήση “ψευδούς βεβαίωσης” όσον αφορά το δήθεν μεταπτυχιακό, με τη βοήθεια του οποίου το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος αναρριχήθηκε στην υπαλληλική ιεραρχία του Δήμου Αθηναίων εισπράττοντας για μια δεκαετία και τα αντίστοιχα μισθολογικά οφέλη, αποφεύγει να εξηγήσει το πώς ο προοριζόμενος από την ηγεσία της Ν.Δ. για πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ “διέφυγε” της προσοχής του Κυρ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της “γαλάζιας” αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Έστω και καθυστερημένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με απόφαση του Λ. Αυγενάκη, διέγραψε χθες σιωπηλά τον Β. Πολυμερόπουλο από μέλος της Ν.Δ. και προχώρησε στην αφαίρεση των “δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν” σε αντίθεση με την ηχηρή ανακοίνωση της οδού Πειραιώς, που ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τα στραβά μάτια του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. για την περίπτωση Πολυμερόπουλου, που παρά το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό κατάφερε και “αρίστευε” εντός και εκτός Ν.Δ.

Ο εν λόγω συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και πλέον πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., όπως είχε προκύψει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατέθεσε το 2006 στον Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών επιπέδου master.

“Η καταδικαστική απόφαση ενός ακόμα προβεβλημένου στελέχους της Ν.Δ., δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του πρώην περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γ. Δακή για υπόθεση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, καθιστά σαφές πως η Ν.Δ. αποτελεί διαχρονικά εστία διαφθοράς” σημείωνε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σκανδαλώδη υπόθεση του γαλάζιου αρχισυνδικαλιστή, την οποία έχει αποκαλύψει η “Αυγή” από τον Οκτώβριο του 2016, βάζοντας φρένο στις πολιτικές και συνδικαλιστικές φιλοδοξίες του Β. Πολυμερόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέχρι χθες μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., παρά τη συντριπτική εις βάρος του έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, έχει κινηθεί νομικά κατά της “Αυγής” καταθέτοντας αγωγή και ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση. Στο πλευρό του γαλάζιου αρχισυνδικαλιστή έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή, και παρά τις αποκαλύψεις, η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς ο Β. Πολυμερόπουλος εξακολουθεί να είναι μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL