Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Μακρόν: Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό της Ελλάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μακρόν: Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό της Ελλάδας

“Εγγυώμαι προσωπικά την γαλλική στήριξη” τόνισε από το ίδρυμα Σταυρος Νίάρχος ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, και κάλεσε τους γάλλους επιχειρηματίες, να ενισχύσουν την ελληνική προσπάθεια, για οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει “να σπρώξουμε την Ελλάδα να επιλέξει μη ευρωπαϊκές επενδύσεις” όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η κρίση δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η Γαλλία ποτέ δεν εγκατέλειψε την ελλάδα : “ ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό της Ελλάδας” ζητώντας από του σαράντα εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία”. Παράλληλα δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα τους επικουρήσει στην προσπάθεια αυτή και επανέλαβε τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πριν λίγο είχε καλέσει τους γάλλους επενδυτές να εκφράσουν στην ελληνική κυβέρνηση τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν ή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν.

Από εκεί και πέρα ο Εμμανουελ Μακρόν έδωσε βαρύτητα σε τομείς αμοιβαίας συνεργασίας ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, όπως η ενέργεια η αγροτοδιατροφή, η βιομηχανία, και η ψηφιακές τεχνολογίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL