Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Λιστομαχίες στη Ν.Δ. μετά την "υπόθεση Τραγάκη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λιστομαχίες στη Ν.Δ. μετά την "υπόθεση Τραγάκη"

Δεν έφταναν στον Κυρ. Μητσοτάκη τα διαρκή επικοινωνιακά “φάλτσα” και η έντονη εσωστρέφεια που έχει προκληθεί από το “μείγμα” της αντιπολίτευσης της Ν.Δ., από χθες οι... “λιστομαχίες” έρχονται να προστεθούν στους πονοκεφάλους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η “υπόθεση Τραγάκη” ακόμη συζητείται εντόνως στο εσωτερικό της οδού Πειραιώς, παρά το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε, μέσω ανακοίνωσης, να “κόψει” τον δρόμο του γιου του αρχαιότερου βουλευτή της Ν.Δ. προς τα “γαλάζια” ψηφοδέλτια. Στο παρασκήνιο, συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονταν χθες ότι ο ίδιος δεν είχε προχωρήσει σε καμία συμφωνία με κανέναν. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τον Γ. Τραγάκη, συνομολογούν ότι ο βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ., που εκλέγεται από το 1974, δεν θα προανήγγελλε σε συνέντευξη την κάθοδο του γιου του στις επόμενες εκλογές, αν δεν είχε πρώτα συζητήσει το θέμα με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Πιέσεις και γκρίνιες

Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι το θέμα της κατάρτισης των “γαλάζιων” ψηφοδελτίων προκαλεί κατά καιρούς προβληματισμό στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη και παρασκηνιακές διαμάχες μεταξύ νυν βουλευτών, αλλά και επίδοξων πολιτευτών. Μάλιστα, προ μερικών εβδομάδων, η ηγεσία της Ν.Δ. είχε αναγκαστεί να στείλει μήνυμα πως όποιος “αυτοανακηρυχθεί” βουλευτής, δεν θα βρεθεί στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια, ενώ συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη και οργανωτικά στελέχη της Ν.Δ. παρακολουθούν στενά συγκεκριμένους επικεφαλής τοπικών και νομαρχιακών κομματικών οργανώσεων, με την υποψία ότι ήδη βοηθούν τους “εκλεκτούς” τους υποψήφιους.

Εντωμεταξύ, οι δηλώσεις Τραγάκη προκάλεσαν την έντονη δυσφορία -η οποία μεταφέρθηκε και στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς- ορισμένων εκ των αυριανών πολιτευτών, που μετέχουν στο Μητρώο Στελεχών, καθώς τέτοιου τύπου “κληρονομικώ δικαίω” νοοτροπίες, όπως αυτή που αναδείχθηκε από τις δηλώσεις Τραγάκη, ακυρώνουν τη συμμετοχή τους και καθιστούν το Μητρώο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της ηγεσίας της Ν.Δ. για να προσδώσει εικόνα “αξιοκρατίας” σε ένα κόμμα όπου οι “επίγονοι”, οι “φατρίες” και οι “βαρονίες” ήταν πάντα συστατικό στοιχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL