Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
"Γαλάζια" αμηχανία για τις μεταρρυθμίσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" αμηχανία για τις μεταρρυθμίσεις

Την... πατρότητα της έννοιας των “μεταρρυθμίσεων” διεκδικεί η Ν.Δ., καθώς, μετά τις μεταρρυθμιστικές τομές που εξήγγειλε ήδη από προχθές ο Αλ. Τσίπρας, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να στείλει μήνυμα ότι... μόνο η ίδια δικαιούται να μιλά για μεταρρυθμίσεις. Αμέσως μετά, όμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για “εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις” και για “περικοπή δαπανών”, δίνοντας εκ νέου το στίγμα των προθέσεών του σχετικά με το περιεχόμενο των εν λόγω “μεταρρυθμίσεων”...

“Θα προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών. Με ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις και με εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν 'μήνυμα' στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια”, υπογράμμισε χθες, μιλώντας με φοιτητές του Stanford o πρόεδρος της Ν.Δ., διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα μιλάει “τη γλώσσα της αλήθειας”.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε διεκδικήσει το μονοπώλιο της έννοιας των “μεταρρυθμίσεων”, επιχειρώντας να απαξιώσει όσα εξαγγέλλει τις τελευταίες ημέρες ο Αλ. Τσίπρας. “Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιγράψει τις μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη. Παριστάνει ότι τις υιοθετεί. Δεν τις πιστεύει, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει”, ισχυρίστηκε, παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. δηλώνει ότι... διαφωνεί με όσα καταγγέλλει ως δήθεν “αντιγραφή” των μεταρρυθμίσεων Μητσοτάκη.

Ο Βασ. Κικίλιας προσπάθησε να υπονομεύσει την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι “ξηλώνουν μεταρρυθμίσεις αυτά τα 2,5 χρόνια», με «νέες στρατιές κομματικών στρατών και συμβασιούχων, επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, τοποθετήσεις κολλητών και συγγενών, με αναξιοκρατία και χειροτέρευση στη διαφθορά”. Άλλωστε, ερωτηθείς για την εξαγγελία του Αλ. Τσίπρα περί πρόσληψης νέων επιστημόνων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ στα μέσα του 2018, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σχολίασε με τη φράση “τάζει τα πάντα στους πάντες”, ώστε να μην αναγκαστεί να δηλώσει αν η Ν.Δ. είναι υπέρ ή κατά των προσλήψεων αυτών...

Υποκρισίας συνέχεια

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι καίτοι η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήριζαν “αριστερές ιδεοληψίες” τη διαπραγματευτική μάχη για αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι “γαλάζιες” κυβερνήσεις του παρελθόντος έχουν “ξηλώσει” την εργασιακή νομοθεσία, ο Βασ. Κικίλιας ισχυρίστηκε χθες ότι... “ο κ. Τσίπρας καθιέρωσε τη γενιά των 360 ευρώ” και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως “θέλει τους νέους στο περιθώριο που θα ζουν από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους”, δείχνοντας και την εμφανή “γαλάζια” αμηχανία από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας το οποίο συζητείται στη Βουλή - συζήτηση στην οποία η Ν.Δ. χθες... έλαμψε διά της απουσίας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL