Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
"Μπράβο" βαμμένο με αίμα για τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μπράβο" βαμμένο με αίμα για τον Κυρ. Μητσοτάκη

Τα... θερμά συγχαρητήρια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δέχθηκαν η Ν.Δ. και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, μετά το χυδαίο ξέπλυμα των εγκλημάτων της από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του σε ευρωπαϊκή ιστοσελίδα.

Μιλώντας στη συντακτική ομάδα της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής εφημερίδας Politico, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε επισημάνει ότι “η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά”, παραγράφοντας τις δολοφονίες του Π. Φύσσα, του Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα, αλλά και σειρά θυμάτων εγκληματικών επιθέσεων από τα φαιά τάγματα εφόδου.

“Μπράβο” από τους νεοναζί

Η απόπειρα του Κυρ. Μητσοτάκη να... “ξεπλύνει” τη Χρυσή Αυγή ήταν τόσο απροσχημάτιστη, ώστε η νεοναζιστική οργάνωση, στην επίσημη ιστοσελίδα της, δημοσίευσε κείμενο - εγκώμιο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης - το οποίο αργότερα αναπαρήχθη από όλες τις ιστοσελίδες του νεοναζιστικού, αλλά και του εθνικιστικού χώρου. Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής, υπό τον... εξαιρετικά εύγλωττο τίτλο «Σαφέστατη ομολογία Κυριάκου Μητσοτάκη: “Η βία και η τρομοκρατία στην Ελλάδα προέρχονται αποκλειστικά από την Αριστερά”», στάζει... μέλι για τον πρόεδρο της Ν.Δ.: «Ιδού η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Μητσοτάκης - και μπράβο του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, που δεν διστάζει να εμπλέξει το ξέπλυμα της νεοναζιστικής οργάνωσης από τον Κυρ. Μητσοτάκη και με την εν εξελίξει δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. «Και βέβαια, μια τέτοια δήλωση προερχόμενη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει τα δεδομένα στη δίκη-φάρσα (sic) της Χρυσής Αυγής» είναι η χαρακτηριστική κατακλείδα του εν λόγω άρθρου.

Έκρηξη ΣΥΡΙΖΑ

Τα ως άνω προκάλεσαν χθες δριμεία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. Η Κουμουνδούρου υπογράμμισε ότι “οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα Politico.eu δείχνουν πως ο στόχος του επετεύχθη και μάλιστα πολύ άμεσα: Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεών του με τις οποίες ο επικεφαλής της Ν.Δ. ξέπλυνε τα εγκλήματα της Χ.Α. λέγοντας πως σήμερα 'είναι σαν να μην υπάρχει', ενώ η δική της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη, δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnikismos.net έσπευσε να του δώσει τα εύσημα εκθειάζοντας τον ισχυρισμό του πως 'η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια'».

«Το ακόμα πιο θλιβερό είναι πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα κατέληγε σημειώνοντας πως η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη θέτει νέα δεδομένα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής! Όπως ήταν αναμενόμενο, το εν λόγω κείμενο αναδημοσιεύτηκε και από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αλληλοαναγνώρισης και της λήψης των πιστοποιητικών αθωότητας», συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στον Κυρ. Μητσοτάκη “εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα” και “de facto συμπόρευση με τους δολοφόνους της Χ.Α.”, τονίζοντας πως αυτά συνιστούν “κίνηση άκρως υπονομευτική για την ίδια τη δημοκρατία”. “Αποδεικνύεται πως ο επικεφαλής της Ν.Δ. είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει λίγες παραπάνω ψήφους” κατέληξε το κυβερνών κόμμα.

Μερικά από τα θύματα της Χρυσής Αυγής

Καταδίκη από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Για «ξέπλυμα» της Χρυσής Αυγής και "εξαγνισμό των δεκάδων εγκληματικών πράξεων που έχει τελέσει" κάνει λόγο σε ανακοίνωση της και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η δήλωση Μητσοτάκη “αποτελεί απόδειξη για την ολοκληρωτική στροφή της Ν.Δ. στην ακροδεξιά ρητορεία”. “Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη μεταξύ άλλων την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σαχζάτ Λουκμάν, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες του Περάματος, τα πογκρόμ σε λαϊκές αγορές, τα αμέτρητα ρατσιστικά επεισόδια σε βάρος μεταναστών και προσφύγων" τονίζει η οργάνωση. "Ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, σε καμία περίπτωση δεν ξεχνά το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και το σκοτάδι που αυτή αντιπροσωπεύει" καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον πως, παρά τις ως άνω οξύτατες αντιδράσεις, αλλά και το “μπράβο” της Χρυσής Αυγής, η Ν.Δ. τήρησε χθες σιγήν ιχθύος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL