Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Η Ν.Δ. αυτοεγκλωβίζεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. αυτοεγκλωβίζεται

Η επιλογή της Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη να ταυτιστεί με τον Β. Σόιμπλε και τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών ήταν βέβαιο ότι θα την οδηγούσε σε στρατηγικό αδιέξοδο από τη στιγμή που μια συμφωνία θα ανέτρεπε το σκηνικό καταστροφολογίας που προσπαθούσε να στήσει.

Η συμφωνία ήρθε, ο Γ. Ντάισελμπλουμ διέψευσε την παραπληροφόρηση Σόιμπλε και η Ν.Δ. έκτοτε δεν καταφέρνει να απεμπλακεί από το καταστροφολογικό της αφήγημα. Επιχείρησε να τη βοηθήσει στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης" ο Μ. Βέμπερ, αλλά έσπευσε να τον αδειάσει ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ. Και χθες ήρθε και ο Κλ. Ρέγκλινγκ να χαρακτηρίσει "απαράδεκτη διαστρέβλωση" όσα ακούγονται, "ιδιαίτερα στη Γερμανία", ότι δηλαδή "τίποτα δεν συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια". "Απαράδεκτη διαστρέβλωση" που αφορά και τα όσα ακούγονται και γράφονται και στην Ελλάδα από όλους όσοι είχαν ταυτιστεί με τη θέση Σόιμπλε ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Δεν τελειώσαμε ακόμα, όπως είπε χθες στον Αλ. Τσίπρα ο Εμ. Μακρόν, αλλά άνοιξε ένας δρόμος. Αυτός που βλέπουν διεθνείς επενδυτές, αγορές, αλλά και οι ελληνικοί παραγωγικοί φορείς που πλέον πολιτεύονται λαμβάνοντας ως δεδομένη τη νέα οικονομική -και πολιτική- πραγματικότητα. Μόνο η Ν.Δ. αρνείται να επαναπροσδιορίσει τη στάση της, επιλέγοντας, ακόμα χειρότερα, να κάνει αντιπολίτευση σε θολά νερά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL