Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Δ. Παπαδημούλης: Ο Β. Σόιμπλε θα αναγκαστεί να συμφωνήσει στο τελικό πακέτο για την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Ο Β. Σόιμπλε θα αναγκαστεί να συμφωνήσει στο τελικό πακέτο για την Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι «είναι τόσο συντριπτική η πίεση του χρόνου και του συσχετισμού των δυνάμεων, όπου και ο κ. Σόιμπλε θα αναγκαστεί, ελπίζω και με τη συνδρομή της καγκελαρίου Μέρκελ, να συμφωνήσει στο τελικό πακέτο» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, για τις εξελίξεις μετά το χθεσινό Eurogroup.

«Η συμφωνία που όλοι περιμέναμε και πολλοί επιδίωξαν, δεν ήρθε στο χθεσινό Eurogroup. Η καθυστέρηση κάνει ζημιά και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο CNN Greece και πρόσθεσε: «Η διαφορά με τα προηγούμενα Eurogroup είναι ότι δεν βρισκόταν υπό πίεση η Ελλάδα και ο Τσακαλώτος, αλλά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 'Ηρθε η ώρα να δείξει η 'Ανγκελα Μέρκελ, ότι αυτά που λέει στον Αλέξη Τσίπρα, στον Μακρόν και στον Γιούνκερ, όταν μιλάει για την Ελλάδα, τα κάνει πράξη. Κανείς στο Eurogroup δεν ζήτησε κάτι από την Ελλάδα και όλοι την επαίνεσαν. Χθες ακούσαμε πολύ καλά λόγια για την προσπάθεια της Ελλάδας και τις θυσίες των Ελλήνων. Δεν μας αρκούν πια αυτά. Τώρα πια θέλουμε μετρήσιμα αποτελέσματα».

Είναι υποχρεωτική η συμφωνία στις 15 Ιουνίου, η οποία θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, είπε ο ευρωβουλευτής, καθώς κανείς δεν θέλει να χαθεί και το καλοκαίρι και να μεταφερθούν οι εξελίξεις μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο κ. Παπαδημούλης επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βύθισαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την οδήγησαν στα μνημόνια και αντί να βοηθούν το έργο της κυβέρνησης και της χώρας, με δυσκολία συγκρατούνται να μην φωνάξουν "βάστα Σόιμπλε"».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL