Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Ρ.Σβίγκου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά μέτρα, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση σε κανένα νοικοκυριό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Σβίγκου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά μέτρα, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση σε κανένα νοικοκυριό

«Το πρώτο θετικό στοιχείο το οποίο βγαίνει από το χθεσινό Eurogroup είναι ότι επανέρχεται η σταθερότητα και κλείνουν τα κινδυνολογικά σενάρια», δήλωσε η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, αναφορικά με δημοσιεύματα τα οποία «είτε μιλούσαν για δημοψηφίσματα και κατάρρευση της οικονομίας, είτε για σκληρά δημοσιονομικά μέτρα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «το δεύτερο είναι ότι έχουμε ένα περίγραμμα συμφωνίας, σύμφωνα με το οποίο το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι ουδέτερο, δηλαδή για κάθε ευρώ επιβάρυνσης του φορολογούμενου, θα πρέπει να υπάρχει κι ένα ευρώ ελάφρυνσης, ώστε σε τελική ανάλυση να μην επιβαρυνθεί κανένα νοικοκυριό».

Αναφορικά με τα εργασιακά η ίδια υπογράμμισε ότι «η θέση μας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων παραμένει σταθερή και σε αυτό θεωρούμε ότι είναι σύμμαχός μας το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Το ίδιο ισχύει και για τη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων που παραμένει η θέση μας. Το ΔΝΤ από τον Δεκέμβρη του 2015 επέμενε ότι θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό μετά το 2018, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με μέτρα 4,5 δις» τόνισε η ίδια.

Παράλληλα, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «το θετικό από το χθεσινό περίγραμμα συμφωνίας είναι ότι αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει τα αντίμετρα να είναι στοχευμένα, ώστε να μην επιβαρύνεται κανένα νοικοκυριό και να υπάρχει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα».

Ακόμη η ίδια συμπλήρωσε ότι «έμφαση πρέπει να δοθεί στο να μην πληγούν περαιτέρω τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, αλλά και να μπορέσει η κοινωνία να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Πρόκειται, λοιπόν, για μια θετική εξέλιξη, γνωρίζοντας βέβαια ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL