Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Κυβερνητικές πηγές προς τη ΝΔ για την ΕΡΤ: Θέλετε την ενημέρωση υποταγμένη στα ιδιωτικά συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικές πηγές προς τη ΝΔ για την ΕΡΤ: Θέλετε την ενημέρωση υποταγμένη στα ιδιωτικά συμφέροντα

Η ΝΔ εξακολουθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα των καναλαρχών, εξακολουθεί να θέλει κλειστή την ΕΡΤ και την ενημέρωση υποταγμένη στα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι η απάντηση που επιφυλάσσουν κυβερνητικές πηγές στην ανακοίνωση που εξέδωσε, νωρίτερα σήμερα, για την ΕΡΤ, η ΝΔ.

«Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση πρόσληψης 55 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ. Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και κατηγορούν τη ΝΔ ότι θέλει την ΕΡΤ κλειστή και στο περιθώριο, διότι για την ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι:

- το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο,

- η ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατ. ευρώ το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,

- η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό,

- η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές,

- Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ, μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας.

«Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν», είναι επίσης το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL