Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Μήνυμα Παππά στους καναλάρχες: / Μήνυμα Παππά στους καναλάρχες: Για πρώτη φορά θα πληρώσετε για να πάρετε τις άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα Παππά στους καναλάρχες: / Μήνυμα Παππά στους καναλάρχες: Για πρώτη φορά θα πληρώσετε για να πάρετε τις άδειες

«Μπορεί να μην τους αρέσει που για πρώτη φορά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν τις άδειες, αλλά αυτή η διαδικασία έτσι θα ολοκληρωθεί» ήταν το σαφές μήνυμα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προς τους καναλάρχες και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Παράλληλα, ο υπουργός, που απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα, υπερασπίσθηκε από το βήμα της Βουλής τους δημόσιους λειτουργούς που δέχονται επιθέσεις και μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των media.

"Ντροπή κάποιοι με οικονομική επιφάνεια να πιέζουν δημόσιους λειτουργούς των 1.200 ευρώ"

«Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς, που με περίσσευμα αισθήματος καθήκοντος επιτέλεσαν αυτή την ύψιστη υποχρέωση προς το Δημόσιο» τόνισε ο Ν. Παππάς και ξεκαθάρισε ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης και της πίεσης των δημόσιων λειτουργών δεν περνάει. Το θέμα είναι ότι το δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια. Αυτά, λοιπόν, δεν περνάνε. Θεωρώ ότι είναι ντροπή τους. Όχι του Φωτήλα, αλλά του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, όλων αυτών που στήνουν δελτία, γιατί νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν τους δημόσιους λειτουργούς που δουλεύουν για 1.200 και 1.500 ευρώ, επειδή αυτοί έχουν εκατομμύρια. Αυτά τα πράγματα τελειώσανε. Όποιος θέλει κόντρα, εδώ! Στην πολιτική ηγεσία, η οποία αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη».

«Πάει ο ένας καναλάρχης και προσφέρει 13 εκατομμύρια, ο κ. Βαρδινογιάννης, στον διαγωνισμό. Πώς περιμένει να γίνει υπερθεματιστής; Ο κ. Κοντομηνάς δεν πάει πουθενά στον τελικό, στη δεύτερη φάση. Γιατί να γίνει υπερθεματιστής;» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και δήλωσε ότι το ήθος της Αριστεράς «μας επέτασσε να εισπράξουμε 300 εκατ. ευρώ, κύριοι καναλάρχες».

Εκπλήξεις σε όλα τα πόθεν έσχες

Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες των υποψηφίων, ο Ν. Παππάς επισήμανε πως «γράφτηκε κάπου ότι ένας εξ αυτών δηλώνει ότι τις επόμενες δόσεις θα τις καταβάλει, όπως λέει, από τα κέρδη που θα βγάλει. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Μην προτρέχετε λοιπόν ούτε εσείς, αλλά ούτε και εμείς. Να αφήσουμε την επιτροπή να κάνει τη δουλειά της όπως την έκανε».

Το "success story" Σαμαρά με τα βοσκοτόπια και η εξήγηση Μηταράκη

«Υπάρχει εδώ πέρα το φαινόμενο του τεχνητού οφσάιντ. Έχετε βγει πολύ πιο μπροστά από τη γραμμή άμυνας» είπε ο υπουργός Επικρατείας στον Ι. Φωτήλα και του επισήμανε ότι δημοσίευμα της «Καθημερινής» το 2014 την έκταση του επιχειρηματία Καραμπάτσου «την ντύνει και την περιτυλίγει με το 'success story' του Σαμαρά και μιλάει για επενδύσεις 1,5 δισ.».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και υφυπουργός Ανάπτυξης το 2014 Νότης Μηταράκης, σε κύκλους του οποίου αποδίδονται τα δημοσιεύματα της εποχής, υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις. Μη μπορώντας να διαψεύσει την «Καθημερινή», ισχυρίσθηκε ότι «η επένδυση ουδέποτε εισήχθη για συζήτηση στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Δεν υπάρχει ΦΕΚ έγκρισής της στο fast track».

Βγάζουν μάτι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στην Attica Bank

Στο ίδιο κλίμα Ν. Παππάς συνέστησε για το πόρισμα σχετικά με την Τράπεζα Αττικής «να μην προτρέχετε, διότι από ό,τι μαθαίνω αυτά που βγάζουν μάτι είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Κρατηθείτε!».

«Τελειώνει ο κύκλος της δημιουργίας εντυπώσεων» συνέχισε ο Ν. Παππάς τονίζοντας ότι «δεν έχει υπάρξει διαγωνισμός του Δημοσίου που να έχει τόσα και τέτοια επίπεδα ελέγχου» και ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τους φακέλους των συνυποψηφίων τους.

Με... περούκες μίλησε ο Ι. Φωτήλας

«Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε υπηρέτη της πιο βαθιάς διαπλοκής που έχει γνωρίσει ο τόπος» υποστήριξε ο Ι. Φωτήλας και σημείωσε ότι «εγώ ήμουν που πρώτος δήλωσα ότι το τίμημα ήταν απρόσμενα υψηλό και πρέπει να το πιστώσουμε στον υπουργό. Όμως νόμιζα ότι μιλούσαμε για αληθινά χρήματα και όχι για γίδια και βοσκοτόπια». Ο βουλευτής του Ποταμιού επιτέθηκε στον δικηγόρο του Δημοσίου Γ. Μαντζουράνη λέγοντας ότι είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά αθωώθηκε λόγω παραγραφής, και στην Επιτροπή του διαγωνισμού για την οποία ισχυρίσθηκε ότι ο έλεγχος που έκανε «δεν ήταν ούτε του 'πόθεν' ούτε του 'έσχες'. Μάλλον του αίσχους ήταν». Και βέβαια ταυτίσθηκε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λέγοντας ότι η διοίκηση της ΤτΕ «επιμένει να κάνει τη δουλειά της και να μη δέχεται εκβιασμούς».

Ο Ι. Φωτήλας αναφέρθηκε στη δημοσιογραφία της περούκας λέγοντας «τις περούκες που βρήκατε στην Αμερική μην τις πετάξετε, θα σας χρειαστούν όταν θα φύγετε» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού στον υπουργό Επικρατείας. «Στις μεταμφιέσεις εσείς είστε συνηθισμένος» του απάντησε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «Αντί για κοινοβουλευτικό έλεγχο ακούμε εξυπνάδες".

Υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις για την άδεια

Στη συζήτηση παρενέβη και η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αφορμή ήταν η αποκατάσταση της πραγματικότητας από τον υπουργό ως προς το αν είναι αδειοδοτημένοι οι καναλάρχες. «Δεν είναι κάτοχος άδειας αυτή τη στιγμή, δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που του αποδίδει άδεια. Αυτό έχει και άλλες προϋποθέσεις» είπε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι αδειούχοι θα καταστούν όταν πληρώσουν και κριθούν οι ενστάσεις.

«Μας είπε ότι δεν υπάρχει καμία άδεια. Δηλαδή, από την ώρα που πιάστηκε ψευδόμενη η Επιτροπή, η οποία έκρινε τα 'πόθεν έσχες' και παρά τη 'σάλτσα' που έβαλε ο κ. Παππάς στη μάχη του κατά της διαπλοκής -και τα διάφορα γραφικά τα οποία ακούσαμε εδώ πέρα- η ουσία της υποθέσεως είναι ότι αυτό που μας είπε είναι ότι σήμερα άδειες δεν υπάρχουν», ήταν αυτό που κατάλαβε η βουλευτής της Ν.Δ. και εκτίμησε ότι επιβεβαιώνεται η θέση της Ν.Δ. ότι «ο διαγωνισμός κατέπεσε και έγινε μόνο για το θεαθήναι».

«Τρομοκρατείτε τους πολίτες με τις επερωτήσεις σας και καθησυχάζετε τους φίλους σας τους καναλάρχες» σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL