Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στο παιχνίδι της τρομολαγνείας και ο Γιούνκερ, με ωμή παρέμβαση κατά ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ "οικείων προσώπων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο παιχνίδι της τρομολαγνείας και ο Γιούνκερ, με ωμή παρέμβαση κατά ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ "οικείων προσώπων"

Όταν προ ημερών η εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε δηλώσεις στήριξης του Αντώνη Σαμαρά, ήταν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που αντέδρασαν ρωτώντας αν έχει αλλάξει η πάγια στάση της Κομισιόν να μην παίρνει θέση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα μιας χώρας και αν θα έπρεπε να περιμένουν το ίδιο για την Ιταλία και τη Γαλλία.

Σήμερα ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ επανέλαβε το ατόπημα λέγοντας ότι προτιμά τα «οικεία πρόσωπα στην εξουσία και όχι ακραίες δυνάμεις», συμπληρώνοντας πως «οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την χώρα τους και την ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα»!

Μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ανέφερε πως δεν θα ήθελε να έρθουν στην εξουσία ακραίες δυνάμεις. Ερωτηθείς αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «ακραία δύναμη» απάντησε ότι θα ήθελε «η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν στραμμένο το βλέμμα και την καρδιά τους σε πολλούς αδύναμους ανθρώπους στην Ελλάδα και που κατανοούν την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

Ο ίδιος ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ βεβαίως είχε δεχθεί την στήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και προσωπικά του συνυποψηφίου του για την Προεδρεία της Κομισιόν, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συγκροτήσει πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο, παρά τη σφοδρή αμφισβήτηση που δεχόταν από τους Βρετανούς συντηρητικούς και την πίεση που ασκήθηκε από πολλές πλευρές προκειμένου να αγνοηθεί η προεκλογική εκστρατεία και να διοριστεί ο διάδοχος του Μπαρόζο απευθείας από την Διακυβερνητική.

Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ έχει κατηγορηθεί από βρετανικά ΜΜΕ ως μέθυσος και ακατάλληλος για την ανάληψη μιας τόσο σοβαρής θέσης, είναι στη μέση του σκανδάλου Luxleaks και θεωρείται αρχιτέκτονας της μετατροπής του κρατιδίου του Λουξεμβούργου σε παράδεισο φοροδιαφυγής εκατομμυρίων από πολυεθνικές μέσω offshore εταιρειών. Η στάση του δε, μπορεί να υπαγορεύεται και από το γεγονός ότι πλαισιώνεται και από Έλληνες συνεργάτες που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.

«Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές, πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά τα πρότυπα. Δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες του ενός και του άλλου κόμματος, αλλά θα προτιμούσα να εμφανιστούν οικεία πρόσωπα», είπε, με τον Euοbserver να αναφέρει πως πρόκειται για μια «προφανή αναφορά» στον Σταύρο Δήμα, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει επίτροπος της ΕΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρεία της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να εξηγήσει γιατί αποδέχτηκε την παράνομη, αντιδημοκρατική και εξωθεσμική υπονόμευση των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία και την αντικατάσταση τους από κυβερνήσεις τεχνοκρατών, κάτι που όμως δεν έπραξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL