Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις εκλογές με όλα του τα όπλα

"Κανείς δεν περισσεύει", είναι το μήνυμα που στέλνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε "μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή, εγχείρημα ιστορικής σημασίας, που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Το καθήκον αυτό αποτελεί για μας πρόκληση και απαντάμε θετικά....

"Κανείς δεν περισσεύει", είναι το μήνυμα που στέλνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε "μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή, εγχείρημα ιστορικής σημασίας, που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Το καθήκον αυτό αποτελεί για μας πρόκληση και απαντάμε θετικά. Ναι, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη".

Αναφορικά με την κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, "παρά τα συνεχή ψεύδη, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπολύει και τη στήριξή της από τεράστια μιντιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα, αποσταθεροποιείται συνεχώς".

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια μεγάλου συνασπισμού, "τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε σε ποιον απαντούσε. Δεν ξέρουμε ποιος ονειρεύεται τέτοιου είδους τερατογενέσεις. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ριζοσπαστική Αριστερά, απέχει έτη φωτός από την πολιτική της κυβέρνησής του". Παράλληλα, "το ΠΑΣΟΚ, που εδώ και καιρό, συμπλέει επί της ουσίας με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από θνησιγενή σχήματα, όπως η 'Κίνηση των 58'. Μόνο που τα καινούργια κοστούμια δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτικά αποκρουστική και κοινωνικά αντιλαϊκή μορφή της μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας, που πρωτοστατεί, ακόμα και σε ιδεολογικό επίπεδο, στην υπεράσπιση των Μνημονίων και της λιτότητας".

"Σε αυτή τη συγκυρία" -αναφέρει στο 'διά ταύτα' η Κ.Ε.- "οι εκλογικές μάχες για την Αυτοδιοίκηση (δήμοι και περιφέρειες) και κυρίως οι ευρωεκλογές θα κρίνουν πολλά. Είναι μια κορυφαία πολιτική μάχη. Συνεπώς, δεν μπορεί παρά να πάμε με όλα μας τα όπλα. Θα πάμε με αισιοδοξία και έμπνευση, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό. Στη μάχη των ευρωεκλογών έχουμε ένα μεγάλο όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συσπειρώνει την ευρωπαϊκή Αριστερά και αφυπνίζει κοινωνικές δυνάμεις, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που επιβάλλεται σήμερα στην Ευρώπη".

* Με ψήφισμά της, η Κ.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή της στη μηχανικό Μακνέα Κριστίνα, υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Δέλτα του νομού Θεσσαλονίκης, που διώκεται άδικα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις