Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Με Παφίλη - Σοφιανό και πάλι το ΚΚΕ σε Αττική και Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με Παφίλη - Σοφιανό και πάλι το ΚΚΕ σε Αττική και Αθήνα

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καθώς και τους υποψήφιους του κόμματος παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Δ. Κουτσούμπας

Με τους υποψηφίους των εκλογών του 2010 κατεβαίνει το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων. Ο βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Παφίλης και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, είναι οι υποψήφιοι του κόμματος για την περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για τις θέσεις του κόμματος για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, ο επικεφαλής του κόμματος απηύθυνε κάλεσμα επιστοφής στο ΚΚΕ προς τους ψηφοφόρους του κόμματος που επέλεξαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές να στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, τα ονόματα των υποψηφίων του ΚΚΕ για τις 13 περιφέρειες έχουν ως εξής: Στην περιφέρεια Αττικής, επικεφαλής θα είναι ο Θ. Παφίλης με αντιπεριφερειάρχες τον γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργο Μαυρίκο, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργο Πέρρο, τον περιφερειακό σύμβουλο - ναυτεργάτη Γιάννη Μανουσογιαννάκη, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, την περιφερειακή σύμβουλο - τραπεζοϋπάλληλο Αλεξάνδρα Μπαλού, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Συρίγο Βάλσαμο και τον Κώστα Τζατζάνη, αρχιτέκτονα από τον Πειραιά.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειακός σύμβουλος, καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Ζιώγας. Στη Θεσσαλία ο περιφερειακός σύμβουλος, αγρότης Βαγγέλης Μπούτας. Στη Δυτική Στερεά ο περιφερειακός σύμβουλος, βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος. Στη Στερεά o Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Στην Κρήτη ο περιφερειακός σύμβουλος, πολιτικός μηχανικός Στέλιος Ορφανός. Στην Ήπειρο η δικηγόρος Όλυ Τσουμάνη. Στην Πελοπόννησο, ο περιφερειακός σύμβουλος, εφοριακός Νίκος Γόντικας. Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο περιφερειακός σύμβουλος, γεωπόνος Χρήστος Τρέλλης. Στη Δυτική Μακεδονία, ο δικηγόρος Γιάννης Βήττας. Στα Ιόνια, ο περιφερειακός σύμβουλος, γιατρός από την Κέρκυρα Θόδωρος Γουλής. Στο Βόρειο Αιγαίο ο περιφερειακός σύμβουλος, οικονομολόγος από τη Λέσβο Στρατής Κόρακας. Στο Νότιο Αιγαίο η περιφερειακή σύμβουλος, ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη.

Ο Νίκος Σοφιανός για τον Δήμο Αθηναίων

Ο Ν. Σοφιανός είναι ο εκλεκτός του ΚΚΕ για τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ειναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Στον Δήμο Πειραιά. το ΚΚΕ θα κατέβει με υποψήφια την Ελπίδα Παντελάκη, δημοτική σύμβουλο Πειραιά, υπεύθυνη του Τμήματος Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη επέλεξε τον δημοτικό σύμβουλο - εκπαιδευτικό Γιάννη Δελή. Για τον Δήμο Πάτρας, τον δημοτικό σύμβουλο - γιατρό Κώστα Πελετίδη. Για τη Λάρισα τον γιατρό, βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη. Για το Ηράκλειο Κρήτης, τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Συντιχάκη. Τέλος, για τον Δήμο Ιωαννίνων, τον δημοτικό σύμβουλο ηλεκτρολόγο Δημήτρη Τασιούλα.

Κάλεσμα επιστροφής στο ΚΚΕ, όχι στην κυβέρνηση της Αριστεράς

Απεύθυνση προς τους "αριστερούς" έκανε ο Δ. Κουτσούμπας, παρά το ότι πολλές φορές έχει δηλώσει ότι η διάκριση "Αριστερά - Δεξιά" συσκοτίζει την ταξικότητα των προβλημάτων, προκειμένου να στηρίξουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές: "Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί, σε όσους είχαν επιλέξει τον Ιούνη του 2012 να μη στηρίξουν το ΚΚΕ. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αγωνιούν ειλικρινά για την κατάσταση που βρίσκεται στη χώρα μας το λαϊκό κίνημα, δίνουν και οι ίδιοι μάχη από το δικό τους μετερίζι για την αναγέννησή του", τόνισε ο επικεφαλής του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προώθησε το λαϊκό κίνημα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια αυτοκριτκή για το πώς οδηγήθηκε στο ΚΚΕ στα εκλογικά ποσοστά του 2012: "Η αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές στο όνομα του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης; Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταφράστηκε μήπως σε άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στην κυβέρνηση για να ανακοπούν, να αναχαιτιστούν, να καθυστερήσουν μέτρα;", αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΚΚΕ, παρόλο που οι βουλευτές του κόμματός του είχαν ακριβώς την ίδια στάση σε σχεδόν όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης με αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL