Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Οι επιτροπές του ΠΑΣΟΚ ενόψει των δίδυμων εκλογών / Τα ιστορικά στελέχη είπαν "όχι" στον Ευ. Βενιζέλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι επιτροπές του ΠΑΣΟΚ ενόψει των δίδυμων εκλογών / Τα ιστορικά στελέχη είπαν "όχι" στον Ευ. Βενιζέλο

Παρά την καθυστέρηση στη συγκρότηση των τριών επιτροπών που θα αναλάβουν την προετοιμασία του κόμματος προς τις διπλές εκλογές, οι προσπάθειες του Ευ. Βενιζέλου δεν καρποφόρησαν, καθώς δεν κατάφερε να πείσει κορυφαία, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που όμως έχουν αποστασιοποιηθεί, να συμμετάσχουν σε αυτές έστω και τυπικά ώστε να σηματοδοτήσει η παρουσία τους το εγχείρημα συσπείρωσης που θα επιθυμούσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Έτσι, από τις τρεις Επιτροπές για το Πρόγραμμα και το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, την Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, θα απουσιάζουν στελέχη όπως οι Δ. Ρέππας, Β. Παπανδρέου, Μιλτ. Παπαϊωάννου, με πηγές της Χαρ. Τρικούπη πάντως να αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι σε επαφή μαζί τους και πως όποιος το επιθυμεί μπορεί να ενταχθεί αργότερα στις Επιτροπές. Αντίθετα, σ' αυτές μετέχει σχεδόν το σύνολο των βουλευτών και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και οι τομεάρχες του κόμματος. Με εξαίρεση πρόσωπα όπως η Κ. Μπατζελή και ο Κων/νος Τάτσης (που είχε συνυπογράψει την επιστολή των 11 "παπανδρεϊκών" για άμεση σύγκληση της ΚΠΕ), αλλά και τους "παπανδρεϊκούς" Μιχ. Καρχιμάκη, Φ. Σαχινίδη, Γ. Πεταλωτή, Θ. Μωραΐτη, που κατέχουν θεσμικούς ρόλους στο κόμμα, στις Επιτροπές δεν μετέχουν παρά ελάχιστα στελέχη του "παπανδρεϊκού" μπλοκ. Χαρακτηριστικές είναι οι απουσίες των Γρ. Νιώτη, Μ. Όθωνα και Π. Οικονόμου.

Από τον κατάλογο των Επιτροπών απουσιάζουν και στελέχη όπως ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης και ο εκπρόσωπος Τύπου Οδ. Κωνσταντινόπουλος, οι οποίοι δεν αποκλείεται να μετέχουν στην Κοινή Οργανωτική Επιτροπή μαζί με πρόσωπα από τους "58" και άλλες κινήσεις για την προετοιμασία της Συνδιάσκεψης ενόψει των ευρωεκλογών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL