Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Εμπεδώνεται η εικόνα τριβών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και "58"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμπεδώνεται η εικόνα τριβών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και "58"

Όλο και περισσότερες επιφυλάξεις για την έκβαση του εγχειρήματος για συνεργασία των "58" με το ΠΑΣΟΚ, δεδομένης και της επανειλημμένης και κατηγορηματικής άρνησης της ΔΗΜ.ΑΡ., εκφράζονται εσχάτως από πρόσωπα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, με την εικόνα τριβής και εσωτερικών συγκρούσεων διαφορετικών συμφερόντων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και "58" να εμπεδώνεται.

Ενδεικτικές αυτού του κλίματος είναι και χτεσινές αναφορές του Ανδ. Παπαδόπουλου, για τον οποίο η ηγεσία της Αγ. Κωνσταντίνου αναμένει να διευκρινίσει τη στάση και τις προσωπικές στοχεύσεις του απέναντι στη ΔΗΜ.ΑΡ. και τους "58", κάτι που ισχύει και για τον Γρ. Ψαριανό. Χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις του, το μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. δήλωσε (ρ/σ Βήμα) ότι "εάν φτάσουμε Μάρτιο και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει έρθει, στη ΔΗΜ.ΑΡ. τσακώνονται μεταξύ τους και σημαντικές προσωπικότητες που είναι πέριξ της Κεντροαριστεράς δεν κάνουν ένα βήμα, ίσως -και εκφράζω και την αγωνία μου- δεν θα πρέπει να εκβιάσουμε καταστάσεις". Η αγωνία του Ανδ. Παπαδόπουλου έγκειται στο ενδεχόμενο αποτυχίας: "Μην κάνουμε κάτι και δεν βγει σωστά και αποτύχει, γιατί μετά δεν θα είναι εύκολο να ξεκινήσουμε από την αρχή". Πάντως εκτιμά ότι ένα "κακό αποτέλεσμα για όλες τις δυνάμεις" στις ευρωεκλογές μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για "να ανασυνταχθεί ο χώρος".

Από την πλευρά του, ο Γρ. Ψαριανός δεν έκρυψε (ρ/σ Αθήνα 9.84) τη δυσφορία του για το γεγονός ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη πριν από το συνέδριο του κόμματος και δεν έχει γίνει ακόμα δεκτός. Επιπλέον τον "κάρφωσε" λέγοντας πως "όταν έμαθε για τους '58', είπε στον Γιάννη Βούλγαρη 'προχωρήστε, θα αγκαλιάσουμε το εγχείρημα με όλες μας τις δυνάμεις'. Και σε μια βδομάδα, δεν ξέρω για ποιο λόγο, αυτό άλλαξε". Ο ίδιος είπε ότι παραμένει στην πρωτοβουλία όσο αυτή παραμένει πρωτοβουλία και δεν γίνεται κόμμα, παραδεχόμενος ότι συζητείται να μετατραπεί σε δημοκρατική προοδευτική παράταξη και να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο. Πάντως δήλωσε "υπέρ της συγκρότησης του χώρου σε μια ενιαία συμπαράταξη".

Χρ. Πρωτόπαπας: Η ΔΗΜ.ΑΡ. κινδυνεύει να μη μπει στη Βουλή

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜ.ΑΡ., ο Χρ. Πρωτόπαπας είπε (ρ/σ Αθήνα 9.84) ότι αυτή "κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή" και απέδωσε την "πεισματική" άρνηση του Φ. Κουβέλη στο ότι "θέλει ντε και καλά να έχει τον πρώτο λόγο". Από την άλλη, απέφυγε να σχολιάσει τη συνάντηση Κουβέλη - Λοβέρδου λέγοντας πως "το τι θα κάνει αποφασίζει ο ίδιος".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL