Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Π. Κουρουμπλής: Πικρή η εμπειρία από την εφαρμογή της ευέλικτης εργασίας (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Κουρουμπλής: Πικρή η εμπειρία από την εφαρμογή της ευέλικτης εργασίας (VIDEO)

«Δεν ισχυριστήκαμε ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι από εσάς, αλλά τα ζητήματα της εργασίας δεν είναι θέματα φιλανθρωπίας, αλλά θέματα πολιτικών επιλογών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, απαντώντας στον υπουργό εργασίας Γ. Βρούτση. «Τί να τις κάνω τις καλές προθέσεις, όταν το πρόγραμμα οδηγεί στην καταστροφή; από το αποτέλεσμα κρίνονται οι πολιτικές» επισήμανε ο Π. Κουρουμπλής και σχολίασε ότι «η εμπειρία από την εφαρμογή των προγραμμάτων ευέλικτης εργασίας είναι ότι ιδιωτικοποιήσαμε τα κέρδη και κρατικοποιήσαμε τις ζημιές».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις του υπουργού Εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον πρόγραμμα 1,5 δισ. ευρώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να απαλλαγεί από «σύνδρομα» κι αναρωτήθηκε αν «είναι επιχείρημα σοβαρό για υπουργό Εργασίας η επιστροφή των 1,5 δισ. ευρώ;» Ο Π. Κουρουμπλής έθεσε ακόμα ένα ερώτημα στον Γ. Βρούτση ρωτώντας «πόσοι από αυτούς τους 440,000 θα έχουν ένσημα;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν εφαρμόζεται με τους συγκεκριμένους όρους πουθενά στην Ευρώπη και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υιοθέτηση του Σουηδικού μοντέλου με την ρήτρα μη απόλυσης, όπου οι εργοδότες υποχρεούνται να κρατήσουν τον νέο εργαζόμενο για ένα χρονικό διάστημα.

«Αυτήν την Ευρώπη οραματιστήκαμε; Την Ευρώπη της εργασιακής ειλωτίας; Αυτήν που ενοχοποιεί το εργασιακό κόστος;» σχολίασε ο Π. Κουρουμπλής, ενώ αναφέρθηκε, «για κάποιους που κάνουν μεγάλους σταυρούς», σε μια ρήση του Ιωάννη του Χρυσόστομου όπου σημειώνεται ότι όποιος αποστερεί μισθό πρέπει σαν φονιάς να αντιμετωπίζεται.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η πρώτη απόφαση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην άνοδο ΑΕΠ κι επισήμανε την ανάγκη για πολιτικές ικανές να απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Κ. Π.

 

Διαβάστε το ρεπορτάζ από την τοποθέτηση του Γ. Βρούτση

H ομιλία του Π. Κουρουμπλή//www.youtube.com/embed/h7OP073JM4Y?list=UU3VSP4mYYXOin3TYqzF1kfg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL