Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το του Μιλτιάδου «τρόπαιον»

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση στη Βουλή για το Φαρμακονήσι καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου

"Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επέλεξε, σήμερα, να μην εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι. Η συστηματική άρνηση απάντησης, που δείχνει περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο, τείνει δυστυχώς να αποτελέσει τον κανόνα, για πολλούς υπουργούς". Αυτό καταγγέλλει με γραπτή δήλωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου, η οποία επιπλέον επισημαίνει οτι ο υπουργός αγνοεί τη σοβαρότητα του ζητήματος, που έχει προκαλέσει σάλο στην Ευρώπη και έχει πλήξει την εικόνα της χώρας διεθνώς.

Η Βασσιλική Κατριβάνου σημειώνει πως η άρνηση του Βαρβιτσιώτη να δώσει λόγο στη Βουλή δεν είναι "μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε μια αλυσίδα πράξεων του", αφού ο ίδιος μίλησε, αρχικά για «χαζή εκμετάλλευση» του ζητήματος από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μούιζνιεκς, την Τετάρτη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, συνέχισε τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την Πέμπτη, έσπευσε να καλέσει τα ΜΑΤ τα οποία επιδόθηκαν σε κρεσέντο βίας εναντίον των φοιτητών που διαμαρτύρονταν στο γραφείο του.

"Επειδή ο κ. υπουργός δεν επικαλέστηκε «κώλυμα» αλλά εξήγησε ότι δεν απαντάει στην ερώτηση, αφού είπε ό,τι είχε να πει στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου! Πρόκειται για τοποθέτηση πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Και επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για έλλειψη ικανότητας διάκρισης βασικών κοινοβουλευτικών λειτουργιών, είναι σαφές για μας ότι πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη αλαζονείας" καταλήγει η κα Κατριβάνου.

www.avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις